WhatsApp'ta yeni dönem bugün başladı 'Uzun süredir üzerinde çalışılıyordu'

WhatsApp'ta yeni dönem bugün başladı 'Uzun süredir üzerinde çalışılıyordu'
Milyonlarca kullanıcısı bulunan dünyaca ünlü anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp uzun süredir üzerinde çalıştığı özelliğini bugün kullanıcılarına sundu.

Bugün itibariyle WhatsApp, grup video görüşmelerinde ekran paylaşım özelliğini kullanıcılarına sunuyor. Artık video görüşmeleriniz sırasında, paylaştığınız ekranı tüm katılımcılar eş zamanlı olarak görebilir.

Ancak, ekran paylaşımı yapmadan önce dikkat etmeniz gereken bazı önemli noktalar bulunmaktadır. Ekranınızdaki her şey, diğer kişiler tarafından görüleceğinden, gizliliğinizi korumak için hassas bilgilerinizi paylaşmamak önemlidir.

whatsaaaap.jpg

Bu nedenle, ekran paylaşımı sırasında gizliliğinizi korumak adına hassas içeriğe sahip uygulamalarınızı kapatabilir ve bildirimlerinizi kapatmanız gerekebilir. Eğer WhatsApp'ı cep telefonunuzda kullanıyorsanız, video görüşmesi sırasında telefon ekranınızı paylaşmak oldukça kolay.

Adımlar iOS ve Android üzerinde benzerdir ancak işletim sistemine göre dokunmanız gereken simgeler biraz farklılık gösterir. WhatsApp'ı açın, birebir veya grup görüntülü görüşme başlatın, ardından ekran paylaşma simgesine dokunun. Artık telefon ekranınız görüşmedeki diğer kişilerle paylaşılabilir.

ekran-paylasimi.jpg

Bilgisayar kullanıcıları için ise WhatsApp Windows masaüstü uygulamasını kullanarak ekran paylaşımı yapmak mümkündür. WhatsApp masaüstü uygulamasını açın, bir video görüşmesi başlatın ve ardından "paylaş" simgesine tıklayarak ekranınızı paylaşabilirsiniz. Ekranınızın tamamını veya belirli bir uygulamayı paylaşabilirsiniz.

whatsa-gubcel.jpg

Önemli bir güvenlik noktası olarak, WhatsApp ekran paylaşımı uçtan uca şifreleme kullanır. Bu da demek oluyor ki, ekranınızdan paylaştığınız içeriği görüşmeye katılanlar dışında hiç kimsenin görmesi mümkün değil. WhatsApp, paylaştıklarınızı göremez ve görüntülü görüşmeniz şirket tarafından kaydedilmez.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.