Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Hüdavendigâr Onur

Hüdavendigâr Onur

Yazar

Veli Şirin'in tarih  yorumları

Eğitimci, tarihçi yazar Veli Şirin'in çeşitli dergilerde kaleme aldığı tarih yorumları, "Tarih Yazıları" adıyla biyografi.net yayınlarından çıktı.  Liseler için 1986'da hazırladığı tarih ders kitaplarıyla tanınan Şirin, "Kitaplarım uzun yıllar okutuldu. Ben şimdilerde liselerde benim kitaplarımı okuyan öğrenciler üzerindeki etkilerini görüyorum ve bundan mutluluk duyuyorum." diyor.

Veli Şirin, "Tarih Yazıları" adlı yapıtında, ilk olarak çevresinde 'Koca Türkmen' olarak adlandırılan yazar Mehmet Ali Taşçı'dan bahsediyor. Şirin, Taşçı ve diğer arkadaşlarıyla birlikte 12 Eylül öncesi Pınar dergisi ve Yeniden Milli Mücadele adlı dergilerde yaşadıkları mücadele dolu günleri anlatıyor. 1976 yılında Bayrak gazetesini çıkardıklarını anlatan Şirin, "Mehmet Ali Taşçı köşe yazıları yazdı. Zaman zaman sayfalar yaptı. Gazetede çok iyi bir ekip olmuştuk..." diyor.

+

Veli Şirin'in "Tarih Yazıları" adlı kitabındaki bazı konu başlıkları şöyle: "Ziya Nur Aksun, Cuma Yavuz, Ortadoğu Tarihi Yeniden Yazılmalıdır, Osmanlı Sonrası Irak, Türk Boğazları Meselesi, Malazgirt, Oğuz Han'dan Alparslan'a, Osmanlı Devleti'nin Son Döneminde Dağılmayı Önleme Çabaları, Tarihimizde Türk Devlet Başkanları, AB Sürecinde Milliyetçilik ve Din, 10 Kasım, Ana Hatlarıyla Ortadoğu'nun Son Yüzyılı."

*

Veli Şirin'in diğer yapıtları

 

Tarihten Bir Yaprak Pınar Yazıları

Anahatlarıyla Siyasi ve Kültürel Osmanlı Tarihi

Anahatlarıyla Siyasi ve Kültürel Avrupa Tarihi

Asakir-i Mansure-i Muhammediyye Ordusu ve Seraskerlik

Tarih Atlası / Açıklamalı /

İlk Müslüman Türk Devletleri -Siyasi ve Kültürel-

İlköğretim Eğitim Seti-2 (6-7-8) Sınıflar İçin

Lise Tarih-I

Lise Tarih-II

Lise Tarih-III

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları