Türkiye sandık başına gidiyor Seçmen kağıtları dağıtılmaya başlandı İşte bilmeniz gerekenler

Türkiye sandık başına gidiyor Seçmen kağıtları dağıtılmaya başlandı İşte bilmeniz gerekenler
YSK seçim takvimine göre; 31 Mart günü gerçekleştirilecek Mahalli İdareler Genel Seçimleri için seçmen bilgi kağıtlarının dağıtımına bugün başladı.

31 Mart’ta yapılacak yerel seçim için Yüksek Seçim Kurulu’nun takvime göre süreç devam ediyor. Yenilik Partisi ile Genç Parti’nin seçimlere katılmayacağını YSK’ye bildirmesi sonrası siyasi parti sayısı, 34 olarak güncellendi. Siyasi partiler ve bağımsız adaylar, 20 Şubat’ta il ve ilçe seçim kurullarına adaylık listelerini teslim etmişlerdir. Ayrıca, siyasi partilerin birleşik oy pusulasındaki yerleri, 27 Ocak’ta YSK Başkanlığı’nda yapılan kura çekimi ile belirlenmiştir.

Seçime giden süreçte vatandaşların oy kullanacağı yerleri belirleyen seçmen bilgi kağıtlarının döküm ve dağıtımına bugün başlanmıştır. Seçmenler, sadece kayıtlı oldukları sandıklarda oy verebileceklerdir. Ayrıca oy kullanmaya gidecek vatandaşların 31 Mart günü seçmen bilgi kağıtlarını yanlarında bulundurması zorunlu değildir.

Seçmen bilgi kağıtlarının dağıtımı öncesinde, seçmenler nerede oy kullanacaklarını öğrenebileceklerdir. Bu bilgi, YSK’nin internet sitesi, e-Devlet kapısı, YSK’nın seçmen sorgulama mobil uygulaması veya 444 9 975 numaralı YSK Çağrı Merkezi aracılığıyla kontrol edilebilir. Ancak YSK tarafından yapılan uyarıda, seçmen kaydı sorgulama işlemlerinin sadece belirtilen kanallar aracılığıyla yapılabileceği vurgulanarak, diğer e-posta, çağrı veya mesajlara itibar edilmemesi gerektiği hatırlatılmıştır.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.