Deprem bölgeleri için yeni karar Halkbank'tan esnaf ve sanatkarlara kredi desteği

Deprem bölgeleri için yeni karar Halkbank'tan esnaf ve sanatkarlara kredi desteği
Halkbank, Hazine ve Maliye Bakanlığı faiz destekli olacak şekilde esnaf ve sanatkarlara kredi desteği sunuyor. Resmi Gazete'de yayımlanana göre, deprem bölgeleri için yeni bir karara imza atıldı.

Halkbank, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın faiz destekli kredi programı kapsamında uygun faiz oranları ve esnek vade seçenekleri sunmaktadır.

Halkbank’ın özel olarak oluşturduğu Esnaf Kredileri ile şunları elde edebilirsiniz:

  • İşletme Sermayesi Desteği: İşletme sermayesi ihtiyaçlarınızı karşılamak için 750.000 TL’ye kadar finansman desteği sağlayabilirsiniz.
  • Yatırım Kredisi: İşyeri veya taşıt alımı için 1.500.000 TL’ye kadar yatırım kredisi kullanabilirsiniz.
  • Esnaf ve Sanatkarlar Kredileri: Kefalet kooperatifleri veya doğrudan Halkbank tarafından sunulan kredilerden yararlanabilirsiniz.

Ayrıca, Mesleki Eğitim Kanunu kapsamında, en az 1 yıllık ustalık belgesine sahip ve aynı meslek kolunda son 1 yıl içinde kendi adına işletme kurduğunu belgeleyen girişimci esnaf ve sanatkârlara, %100 faiz indirimi uygulanmaktadır.

724de990f428e0c480232a07c7a1e371.jpg

Söz konusu destekten aynı işletme için başka bir kurumdan hibe desteği alanlar ya da son bir sene içerisinde ticari faaliyetini sonlandıranlar yararlanamıyor. Ek olarak, KOSGEB destekli kredilerden faydalanan esnaf ve sanatkarlar ile deprem, heyelan, sel afetleri veya terör olaylarına maruz kalanlar da bu krediden yararlanamaz. Kredi talepleri, Bankamızın kredi politikalarına göre değerlendirilecek ve gerektiğinde ek bilgi, belge ve teminat talepleri olabilecektir.

RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI: DEPREM BÖLGESİ İÇİN YENİ KARAR

Cumhurbaşkanlığı Kararı ile yürürlüğe giren Halk Bankası tarafında Esnaf ve Sanatkarlara Kredi Kullanılmasına İlişkin Kararın 5. madde 4. fıkrasında şu paragraf eklenmiştir:

"KOSGEB ile Dünya Bankası arasında 1/8/2023'de imzalanan Kredi Anlaşması kapsamında Deprem Sonrası mikro, küçük, orta ölçekli işletmelerin canlanması destek programından yararlanan esnaf ve sanatkarlar bu fıkra hükmünden istisnadır."

iku.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.