O bölgeye yüksek hızlı tren geliyor İki il arası 2 saat 45 dakikaya inecek

O bölgeye yüksek hızlı tren geliyor İki il arası 2 saat 45 dakikaya inecek
O bölgeye yüksek hızlı tren geliyor... Projenin tamamlanmasıyla 7 saati bulan seyahat süresi, 2 saat 45 dakikaya inecek.

Ulaştırma alanındaki çalışmalar, demiryolu projeleri ile daha da genişliyor. Anadolu’da birçok ilin faydalandığı yüksek hızlı tren (YHT) artık Karadenizliler için de kullanılabilir hale geliyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, dün Samsun’da ulaşım yatırımlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Kırıkkale-Çorum-Samsun Hızlı Tren Hattı ile önce Kırıkkale’den Çorum’a, sonra da Samsun’a hızlı tren getirileceğini belirtti.

Yüksek hızlı tren ağını Türkiye genelinde daha da yaygın hale getirmek için çalıştıklarını ifade eden Uraloğlu, Ankara-Eskişehir, Ankara-Konya, Eskişehir-İstanbul ve Konya-Karaman hatlarının ardından en son Ankara-Sivas Hızlı Tren hattını açtıklarını hatırlattı. Hızlı tren ağını Karadeniz’e ulaştırmayı hedeflediklerini söyledi. Projenin tamamlanmasıyla Ankara-Samsun arası karayoluyla 7 saati bulan seyahat süresi 2 saat 45 dakikaya inecek. 509 kilometre uzunluğundaki Samsun-Sarp Demiryolu projesi de gündemlerinde. Ayrıca, Samsun Batı Çevre Yolu’nun yatırım programına alındığını ve bu yıl ihalesinin yapılmasının hedeflendiğini belirtti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.