Yabancılar gözünü borsaya dikti 'Haftalardır o hisseleri çılgınlar gibi topluyorlar'

Yabancılar gözünü borsaya dikti 'Haftalardır o hisseleri çılgınlar gibi topluyorlar'
Yabancı yatırımcılar tarafından Borsa İstanbul’da bu hafta en çok alım ve satım işlemi gerçekleştirilen hisseler belli oldu.

Borsa İstanbul BIST100 endeksi 26 Şubat – 1 Mart haftasında en düşük 9.062,36 ve en yüksek 9.450,48 puan seviyesini gördükten sonra haftayı, bir önceki hafta kapanışına göre yüzde 2,96 değer kaybederek 9.097,15 puan seviyesinden tamamladı.

Borsa İstanbul BIST 100 endeksine dahil hisselerin 37'si haftanın son işlem gününde değer kazanırken yaptı, 62'si geriledi.

thumbs-b-c-85934d89f4c1258562aeb33bc0ae9cf8-4.jpg

Borsa İstanbul’da bu hafta dalgalı bir seyir izlerken, yabancı yatırımcının borsaya ilgisi devam etti.. Yabancı yatırımcılar tarafından Borsa İstanbul’da günlük bazda en fazla alım işlemi gerçekleştiren hisseler sırasıyla Smartiks Yazılım (SMART), E-Data Teknoloji Pazarlama (EDATA), Tureks Turunç Madencilik (MARBL) oldu.

Yabancı yatırımcılar tarafından günlük bazda en çok satış işlemi yapılan hisseler ise sırasıyla Reeder Teknoloji (REEDR), Margün Enerji (MAGEN), Manas Enerji (MANAS) oldu.

YABANCILAR GÜNLERDİR O HİSSELERİ TOPLUYOR

Borsa İstanbul’da yabancı yatırımcının istikrarlı bir şekilde alım ve satım işlemi yaptığı hisseler belli oldu.

Borsa İstanbul’da işlem gören Kuyaş Yatırım (KUYAS) ve Migros Ticaret (MGROS) hisselerinde yabancı yatırımcı oranı 8 gündür artarken, bu süre Aydem Yenilenebilir Enerji (AYDEM), Ebebek Mağazacılık (EBEBK), Ford Otomotiv (FROTO) hisselerinde 7 gün oldu.

Yabancı yatırımcıların Borsa İstanbul’da 10 gündür istikrarlı şekilde çıkış yaptığı 5 hisse ise Avrupa Yatırım Holding (AVHOL), Dofer Yapı Malzemeleri (DOFER), İşbir Holding (ISBIR), Kartal Yenilenebilir Enerji (KARYE) ve Kuzey Boru (KBORU) oldu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.