Tost fiyatına kavurmalı kadayıflı menü Milletvekili menüsünü gören vatandaş yutkunmakla kaldı

Tost fiyatına kavurmalı kadayıflı menü Milletvekili menüsünü gören vatandaş yutkunmakla kaldı
Milletvekillerinin 2024 yılı maaşları hali hazırda tartışılırken TBMM'deki milletvekili yemek menüsü vatandaşları çıldırttı. 5 çeşit yemekten oluşan menü için ödenen 141 TL'lik ücretle sıradan bir vatandaş bir tost bile yiyemiyor.

Asgari ücretlinin memur ve emeklinin zamlı maaşlarına yapılan zam tepki toplarken ayda 110 bin TL maaş alan bir milletvekilinin öğle yemeği için ödediği kavurmalı menüye sadece 141 TL ödemesi dikkat çekti. Çoğu aynı zamanda emekli olan milletvekilleri ise 110 bin TL değil tam 230 bin TL maaş alırken Meclis menüsünün fiyatı karşısında vatandaş yutkunmakla kaldı.

meclislokattasi.webp

Vatandaşların geçim sıkıntısı içinde evlerine 1 kilo et götüremediği bir dönemde mecliste bulunan 600 milletvekilinin TBMM lokantasında çeşit çeşit yemeklere düşük keyif kaçırdı.

Milli Gazete’nin aktardığı habere göre, TBMM’de hem emekli maaşı alan hem de vekil olarak yaşamlarına devam eden vekillerin TBMM lokantasında zengin menülere ödedikleri komik ücret sosyal medyaya yansıdı.

menu1.jpg

Paylaşılan menü listesinde iştah kabartan 5 çeşit yemek bulunuyor. Milletvekilleri 1 porsiyon pilavlı dana kavurma, 1 porsiyon fıstıklı tek kadayıf, 2 kuver, 1 porsiyon ton balıklı salata, 1 porsiyon zeytinyağlı humus için 141 lira ödüyor.

Bu fiyat günümüzde vatandaşın sıradan bir büfeden ısmarlayacağı tost fiyatına denk geliyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.