Kafaları karıştıran soruyu AFAD yetkilisi cevapladı Aynı deprem farklı kuruluşlarda neden ayrı sonuçlar veriyor

Kafaları karıştıran soruyu AFAD yetkilisi cevapladı Aynı deprem farklı kuruluşlarda neden ayrı sonuçlar veriyor
AFAD Deprem İzleme ve Değerlendirme Grup Başkanı Meltem Türkoğlu, depremlerin farklı kuruluşlarda neden ayrı sonuçlar verdiğini cevapladı.

AFAD Deprem İzleme ve Değerlendirme Grup Başkanı Meltem Türkoğlu, merkezin 7/24 esasına göre çalıştığını söyledi.

Türkoğlu, deprem olduğunda uzmanların 5 ya da 7 dakika içinde depremin büyüklüğünü, derinliğini ve yerini belirleyerek, bunları halka ve yetkililere bildirdiğini belirtti. Bu şekilde, yardım ekiplerinin en kısa sürede deprem bölgesine ulaşmasının sağlandığını ifade etti.

41564.jpg

KURULUŞLAR NEDEN AYNI DEPREMİ FARKLI BÜYÜKLÜKTE VERİYOR?

Türkoğlu tarafından depremlere ait verilerin ülkemizdeki bin187 istasyondan geldiğini dile getirerek şu ifadeler kullanıldı:

"Avrupa'nın en büyük deprem gözlem ağımız bulunuyor. Deprem istasyonlarından gelen deprem verileri hız ve ivme şeklinde ayrılıyor. Depremin yerini, derinliğini, büyüklüğünü veren parametreleri hız istasyonları ile ölçüyoruz. İvme istasyonları ise Türkiye Tehlike Haritası'nın altlıklarını oluşturan veriler. Hepsi merkez tarafından analiz edilmekte."

"Yani bir depremin yeri, büyüklüğü, bazen derinliği değişebilir. Dünyadaki diğer ajanslarda da durum böyledir. Bu tamamı ile bilimsel bir sonuçtur. Depremin şiddeti, bulunduğum nokta ile başka bir nokta arasında farklılık gösterebilir."

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.