Sağanaktan önce belirdi Nadir görülen olay gökyüzünü kapladı

Sağanaktan önce belirdi Nadir görülen olay gökyüzünü kapladı
İstanbul'da, şiddetli yağmur nedeniyle ulaşım sorunları yaşanırken, gökyüzünde oluşanlar görenleri hayrete düşürdü.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve İstanbul Valiliği, kentte şiddetli yağış beklendiğini duyurdu. Sabah saatlerinden itibaren etkili olan yağmur, hayatı olumsuz etkiledi. Yağışın başlamasından önce gökyüzünde nadir görülen "raf bulutları" adı verilen bir bulut türü belirdi. Bu bulutlar, Beykoz'dan da net bir şekilde izlenebildi. İstanbul Boğazı'nda ise fırtına sebebiyle dalgalar yükselerek kıyılara çarptı.

Avrupa Yakası'ndaki sağanak yağış, birçok ilçede hayatı olumsuz etkiledi. Avcılar, Esenyurt, Beylikdüzü, Şişli, Beyoğlu ve Beşiktaş'ta şemsiye taşımayan vatandaşlar, ıslanmaktan kurtulmak için çeşitli yerlere sığındılar. Köprü altları, duraklar, iş yerleri ve apartman girişleri, yağmurdan korunmak için tercih edilen noktalar oldu. Taksim Meydanı'nda ise turistler de yağmurdan nasibini aldı. Bazıları bina altlarında beklerken, bazıları da fırtınanın ters çevirdiği şemsiyeleriyle mücadele etti.

Anadolu Yakası'nda yağmurun etkisi altına giren ilçeler arasında Kadıköy, Üsküdar, Ümraniye, Beykoz, Çekmeköy, Ataşehir, Maltepe, Tuzla, Pendik, Kartal ve Sultanbeyli yer aldı. Yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar ise zor anlar yaşadı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.