Tezgahlardaki bu ürün altın fiyatları ile yarışıyor Kilosunu görenin ağzı açık kaldı

Tezgahlardaki bu ürün altın fiyatları ile yarışıyor Kilosunu görenin ağzı açık kaldı
Fethiye'de gerçekleştirilen 13. Dastar ve Kuzugöbeği Mantar Festivali, göz alıcı etkinliklerle başlangıç yaptı. Festivalde nadir bulunan Kuzugöbeği mantarının kilosunu görenler şaşkınlık yaşadı.

Fethiye Belediyesi'nin öncülüğünde Muğla Büyükşehir Belediyesi, Yeşil Üzümlü Muhtarlığı ve Likya Kadın Girişimi Üretim İşletme ve Kalkınma Kooperatifi'nin iş birliğiyle Yeşilüzümlü Mahallesi'nde düzenlenen festival açılış töreniyle renkli anlara sahne oldu ve ziyaretçilere özel kuzugöbeği çorbası sunuldu.

aw186149-01.jpg

Festival alanına gelenler geleneksel davul, zurna ve delbek sesleriyle karşılandı ve dastar dokuma ürünleri ile çeşitli hediyeliklerin yer aldığı stantlar ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Ayrıca kadınların el emeğiyle dokudukları dastar bezleri yöresel el sanatları ürünleri ve lezzetli yiyecekler alıcılarını bekledi. Yerel halk ormanlardan topladıkları taze kuzugöbeği mantarlarını kilosunu 1.500 ile 2.000 Türk Lirası arasında, kurutulmuş olanlarını ise 8.000 ile 10.000 Türk Lirası arasında sattı.

aw186149-05.jpg

Festival boyunca her gün, davul, zurna ve delbek gösterileri, bando performansları, Yeşilüzümlü İlkokulu'nun halk oyunları, Sirtaki ve Ege dansları gibi birbirinden renkli etkinliklerle dolup taşacak. Çocuklar için oyunlar ve dans yarışmaları gibi aktiviteler de düzenlenecek. Sakiler ve Saykolar isimli müzik grupları, festivalin ikinci gününde sahne alacaklar. Sabah saatlerinde antik Kadianda kentine yapılacak yürüyüşün ardından, öğleden sonra lezzetli bir yemek yarışması gerçekleştirilecek. Cumartesi günü ise çocuklar için oyunlar ve dans yarışmalarıyla etkinlikler devam edecek ve akşam 21.00'de Sakiler Grubu konser verecek.

aw186149-04.jpg

Festivalin final gününde, çocuk oyunları ve dans yarışmalarıyla başlayacak ve Dağların Sultanları, Beşkaza'nın Sultanları Sirtaki ve Ege Dans grubu ile Kırgızistan'dan gelen Darikan dans grubunun performanslarıyla devam edecek. Festival, Pazar günü akşam saat 21.00'de Sakiler ve Saykolar Grubu'nun vereceği konserle son bulacak.

aw186149-07.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.