Toyota binlerce aracını geri çağırıyor! Kullanıcıları delirten hata

Toyota binlerce aracını geri çağırıyor! Kullanıcıları delirten hata
Dünyaca ünlü otomotiv markası Toyota binlerce aracını geri çağırdığını nedeniyle birlikte duyurdu.

Toyota Motor, arka koltuk kapı kolu açma anahtarıyla ilgili bir arıza tespiti nedeniyle 211 bin Prius model aracını geri çağırmaya karar verdi.

Şirketin yayınladığı tebligata göre, bu geri çağırma işlemi, dünya genelinde 135 bin aracı içeren, toplamda 211 bin aracı kapsıyor. Arıza, Kasım 2022 ile Nisan 2024 arasında üretilen araçlarda tespit edildi.

Toyota, sorunu gidermek için gerekli yedek parçaların temini tamamlanana kadar Prius model araçların üretimini durdurduğunu duyurdu. Ayrıca, bu geri çağırma işleminin maliyeti hakkında bilgi veren Aiçi eyaleti merkezli tedarikçi firma Tokai Rika Co., maliyetin 11 milyar yen (71 milyon dolar) seviyesine ulaşabileceğini belirtti.

Japonya'nın Arazi, Altyapı, Ulaştırma ve Turizm Bakanlığı (MLIT), su geçirmezlik konusundaki yetersizlik nedeniyle suyun kapı menteşelerinden içeri sızabileceğini ve bu durumun elektronik arka kapı mandallarında kısa devreye yol açabileceğini açıkladı. Bakanlık ayrıca, bu durumda sürüş sırasında arka kapıların açılma riskinin bulunduğunu belirtti.

Şimdiye kadar Prius modellerinin düşük hızda seyir halindeyken kapılarının üç vaka da dahil olmak üzere açıldığı bildirildi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.