Teleferik kabini içindeki vatandaşlarla birlikte düştü! 1 ölü 10 yaralı

Teleferik kabini içindeki vatandaşlarla birlikte düştü! 1 ölü 10 yaralı
Antalya'da Tünektepe Teleferik ve Sosyal Tesisleri'nde hareket halindeki teleferik kabini taşıdığı 11kişi ile birlikte düştü. Kazada 1 vatandaş yaşamını yitirirken ikisi çocuk 10 kişi yaralandı.

Bölgede Sahil Güvenlik Komutanlığına helikopter destekli kurtarma çalışmaları sürüyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Antalya’nın Konyaaltı ilçesinde teleferik kabinin düşmesine ilişkin açıklamasında 1 kişinin hayatını kaybettiğini, 10 kişinin yaralandığını söyledi. Bakan Koca yaralıların durumunun ciddiyet arz etmediğini belirtti.

Bakan Koca, yaptığı bilgilendirmede kaza nedeni ile 6 ambulans ve 2 UMKE timiyle, toplam 24 kişilik sağlık ekibi görevlendirildiğini, yaralıların ise hastaneye ulaştırılarak tedavilerine başlandığını belirtti. Diğer teleferik kabinlerinde bulunan 184 kişinin parça parça bulundukları yerden indirildiğini söyledi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin işlettiği Sarısı teleferik hattındaki kabinlerden biri, saat 18.00 sularında düştü. Diğer kabinlerin hareketi ise düşmenin etkisi ile durdu. 11 kişinin bulunduğu kabinin düştüğü yere ulaşmak için AFAD, polis, sağlık ve Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğüne bağlı ekipler yoğun mesai verdi. Kazada bir kişinin öldüğü belirlendi. Yaralı 10 kişi ise hava destekli kurtarma ekibi tarafından çıkarılarak hastanelere taşındı.

DİĞER KABİNLERDEKİ VATANDAŞLAR İNDİRİLDİ

kabin.jpg

Ekiplerin kabine ulaşmak için çalışmalarını sürdürdüğü sırada ekipleri, kalkış noktasına yakın bölgedeki kabinlerdeki vatandaşlara ulaşarak kabinlerden indirip güvenli alana bıraktı.
Teleferikten inen bir vatandaş, bir patlama sesi duyduklarını ve şiddetli şekilde sarsıldıktan sonra teleferiğin birdenbire durduğunu, ne olduğunu anlamadıklarını söyledi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.