Altın bayram tatili dinlemedi! Son baktığınız rakamlar tarih oldu

Altın bayram tatili dinlemedi! Son baktığınız rakamlar tarih oldu
ABD'de enflasyonun beklentileri aşması ve dış piyasalardaki gelişmeler altına yaradı. Türkiye bayram tatilindeyken altının zirvesi değişti.

Çarşamba günü ABD’de enflasyonun beklentileri aşması ile kısa süreli gerileme görülen fiyatları Perşembe ve Cuma günleri yeniden yönünü yukarı çevirdi. Cuma günü gram altında seviye 2 bin 492 lira oldu.

Bayram tatili dinlemeyen altın fiyatlarında ons altında 2 bin 405 dolar görürken, gram altın 2 bin 492 lira görüldü.

altinlariha.jpg

Çeyrek altın 4 bin 226 lira yarım altın 8 bin 401 lira Cumhuriyet altını 16 bin 989 lira ONS altın yüzde 1,40 yükselişle 2 bin 405 dolardan işlem gördü.

ABD ekonomisindeki enflasyon beklentilerinin olumsuz gelmesi ve özellikle de İsrail ve İran'ın saldırı mesajları altın fiyatlarının yükselmesinde etkili oldu.

Ekonomist Barış Soydan, altın fiyatlarına ilişkin dikkat çeken bir değerlendirmede bulundu. "Bayramda olup biten" diyen Soydan, tarihi rekor kıran gram altın sonrası altın fiyatlarında yükselişin nedenlerini tek tek saydı.

altinlariha2.jpg

Barış Soydan mesajında "Bayramda olup biten: Amerika'nın üretici fiyat enflasyonu beklentinin altında geldi. Avrupa Merkez Bankası ise haziranda faiz indirimlerine başlayacağı sinyalini verdi. Bunlarla ve bu arada İran'dan beklenen İsrail misillemesi endişesiyle altın yeniden yükseliyor." yorumunda bulundu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.