Bu balığı avlayanlara destek ödemesi yapılacak

Bu balığı avlayanlara destek ödemesi yapılacak
Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, ülke karasularında yayılım gösteren istilacı balıkların avlanmasında destek sağlanacak. Buna göre balıkçılara tane başı 25 TL, diğer istilacı türleri avlayanlara ise tane başı 10 TL destek ödemesi yapılacak.

Türkiye'de balon balığı avcılığını teşvik eden yeni bir düzenleme, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanarak Resmi Gazete'de ilan edildi. Düzenleme, balıkçılık sektörünün ekonomik yönünü güçlendirme ve aynı zamanda biyolojik çeşitliliği koruma hedefiyle, istilacı tür olarak kabul edilen balon balıklarının avlanmasını destekliyor. Balıkçılar, her bir balon balığı için 25 lira, diğer balık türleri için ise 10 lira destek ödemesi alacaklar.

a8b7da4dbalon.jpg

BALIK TÜRLERİNİN AYRINTILARI

Türkiye'de balon balığı avcılığına yönelik destekleme politikaları, çeşitli türler için belirlenen kotalar ve ödeme miktarları ile dikkat çekiyor. Lagocephalus sceleratus türü için avcılar, 150 Bin adede kadar olan her bir balık başına 25 TL alacak. Lagocephalus spadiceus, Lagocephalus suezensis, Lagocephalus guentheri, Tylerius spinosissimus, Lagocephalus lagocephalus, Sphoeroides pachygaster ve Torquigener flavimaculosus türleri ise 125 Bin adede kadar avlanabilir ve her biri için 10 TL destekleme ödemesi yapılacak. Balon balığı avcılığı, yılın son iş gününe kadar devam edecek olup, belirtilen adetlere ulaşıldığında Genel Müdürlük tarafından SUBİS sistemi üzerinden durdurulacak ve aynı gün resmi internet sitesi üzerinden duyurulacak.

zehirlenen-ailenin-damadi-balon-baligi-yedigimizi-bilmiyorduk-1418-dhaphoto6.jpg

SUBİS sistemi üzerinden veri girişi sona erdiğinde, kayıt dışı kalan balıklar için ödeme yapılmayacak. Balon balığı alımları, ilgili Tebliğ'in yayımlandığı tarihten itibaren beş iş günü sonra başlayacak. Bakanlık, destekleme alımları kapsamında, gerekli gördüğü durumlarda herhangi bir balon balığı türünün avcılığını durdurma veya kısıtlama hakkını saklı tutuyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.