Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Hüdavendigâr Onur

Hüdavendigâr Onur

Yazar

Suriyeli gençlerin durumu

Kurban Bayramının üçüncü günü arkadaşlarla bayramlaşmak için Sultanahmet'e giderken Aksaray'da metrobüse  7-8 tane Suriyeli genç girdi. Dilleri Arapça olduğu için böyle konuşmaları normal ama neşeli tavırları, anlamasak da hararetli konuşmaları dikkatimi çekti. Bu arada içim 'cızz' etti. Afrin'de, İdlib'de Türk çocukları şehit olurken, aynı yaşlardaki Suriyeli bu gençler İstanbul başta olmak üzere yurdumuzun her tarafında gezip eğleniyorlar, denize giriyorlar, kısacası hayatın tadını çıkarıyorlardı. Bir an şöyle düşündüm, Savaş bahanesiyle ülkemize gelen bu Arap gençleri, Esad tarafında veya diğer taraftan olup niye yurtları için savaşmayıp ülkemize geldiler. Kendi vatanlarına, uluslarına hayrı olmayan bu insanların Türkiye'ye ne faydası olacak? Emperyalist güçler 10 yıl ya da 20 yıl sonra bunlara para verip, çeşitli vaatlerde bulunup Türkiye içinde huzursuzluk çıkarsalar ne yapacağız? Besle kargayı oysun gözünü sözü gerçek mi olacak?

Şimdiye kadar İslam ülkelerinin herhangi birinden, "Türkiye, 50 yıldır PKK/YPG terörüyle uğraşıyor" diyerek terör örgütünü ve bunları destekleyen emperyal güçleri sözde de olsa eleştiren açıklama oldu mu?

Birileri çıkıp hep olumsuz düşünmeyelim diyebilir. Doğru düşünmeyelim ama bu tür durumları da dikkate almak gerekmez mi? Örnek olarak verirsek İslam ülkeleri, Kıbrıs Türklerini niye görmemezlikten geliyor? KKTC'yi niye tanımıyor?

Hani lafa gelince "Müslümanlar kardeş ya?"

Yapılacak işlerin başında Türk vatandaşlığına geçen Suriyeli gençlerin askere alınması gerekiyor. Bir vatandaşa "Suriyeli gençlerin hayatı kebap" dediğimde, şöyle karşılık vermişti: "Bunları Türk ordusu saflarında Afrin'e, İdlib'e göndermeli."

Bu yanıt hoşuma gitti.

Herhalde devlet büyüklerimiz bu konuları düşünüyordur.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları