SGK Uzmanı son konuşulan zam oranını açıkladı 'Emekli ve asgari ücretliler dikkat'

SGK Uzmanı son konuşulan zam oranını açıkladı 'Emekli ve asgari ücretliler dikkat'
SGK Uzmanı asgari ücrete ilişkin son konuşulan rakamı paylaştı.

SGK Uzmanı İsmail Sevinç, asgari ücrete ilişkin son konuşulan rakamı sızdırdı.

SGK Uzmanı İsmail Sevinç, Sözcü Tv’de verdiği demeçlerde asgari ücrete ilişkin son konuşulan rakamı açıkladı. Sevinç, rakamın tatmin edici bir rakamda olmasının altını çizerken, “Önümüzde yüzde 38'lik bir yılsonu enflasyonu var. 10 puan emekliye verilecek görünüyor. Bütün emeklilere yüzde 40-50'ye yakın bir bant var.” dedi.

para-41.jpg

Merkez Bankası’nın 2024 yılında Mayıs ayı için yüzde 70’lerdeki enflasyon tahminini hatırlatan Sevinç, tek zamda yapılacağından dolayı ortalama yüzde 50 ila 60 arasında bir zam verilmesi gerektiğini altını çizdi. Sevinç, “Bunu verirse tatmin eder mi o ayrı bir konu. Şimdi 17 bin TL bandı konuşuluyor. 23 bin TL işveren maliyeti oluyor. Yüzde 50’lik bir artış anlamına geliyor. Bunun altı kimseyi tatmin etmez. Çünkü psikolojik bir sınırda.” ifadelerini kullandı.

zam-214.jpg

Asgari ücretliye 17 bin TL tutarının yetmeyeceğini söyleyen Sevinç, Mayıs ayındaki tabloda bu rakamın 23 bin TL bantın da tatmin edici olacağını belirtti. Sevinç, İşçi tarafının da pazartesi günü gerçekleşecek olan toplantıda 17 bin TL değil; 18 bin TL ve 19 bin TL’nin altını telaffuz etmemesi gerektiğini vurguladı.

Yıl içinde duruma göre hükümetin gelen tepkiler nedeniyle yeniden bir zam verme durumu olabileceğini Sevinç açıkladı.

ENLASYON TAHMİNİ AÇIKLANDI

Merkez Bankası reel sektör, finansal sektör temsilcileri ve profesyonellerden oluşan 71 katılımcıyla gerçekleştirdiği "2023 yılı Aralık ayı Piyasa Katılımcıları Anketi"nde yılsonu enflasyon tahmini 65,39’ geriledi.

merkez.jpg

CEVDET YILMAZ ÜCRETE İLİŞKİN MESAJI VERDİ

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz TRT Haber'de gündeme Asgari ücreti denge içinde belirleyeceklerini açıkladı. Yılmaz, ana hedefin çalışanları enflasyona ezdirmemek olduğunu açıklamıştı.

cevdet-yilmaz.jpg

18 ARALIK'TA TOPLANACAK

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ilk toplantısı 11 Aralık’ta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın ev sahipliğinde yapılmıştı. İlk toplantıda ücret konuşulmadığı, ikinci toplantının ise 18 Aralık'ta yapılacağı duyurulmuştu.

komisyon.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.