Selçuk Geçer yatırımcılara ‘kıyamet yakın’ diyerek açıkladı ‘Parasını ona yatıran ecel terleri dökecek"

Selçuk Geçer yatırımcılara ‘kıyamet yakın’ diyerek açıkladı ‘Parasını ona yatıran ecel terleri dökecek"
Selçuk Geçer, büyük tehlikeyi açıklayarak o yatırımcılara kritik uyarıda bulundu.

Selçuk Geçer, altın ve dövizin geleceğine ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulunarak doları işaret etti.

Milyonlarca yatırımcı elindeki maddi birikimi değerlendirmek için farklı yatırım araçlarına yöneliyor. Onlardan biri ise son dönemlerde döviz ve altın oldu. Bu yükselişe ilişkin yatırımcılarda geleceğin ilişkin pek çok yatırımcının tahminlerini merak ediyor. Hatta mevduat faizlerinin yüzde 50 seviyelerine kadar gelmesi de dikkat çekiyor.

para.jpg

GEÇER: 50 TL OLACAK

Dolar kahini olarak bilinen ünlü ekonomist Selçuk Geçer, doların yeni rakamını açıklayarak TL’deki kıyameti duyurdu. Geçer, mevduat faizlerinin enflasyon karşısında eridiğini belirtirken, dolar üzerinde şu tahminde bulundu;

"34 liraya dayanır" demiştik. İşte, o seviyelere gelmiş bulunuyoruz. Seçimlerden sonra da 40 liranın üzerine doğru hızlı adımlarla ilerleyeceğini, hatta 50 liranın kıyısına gelebileceğini söylemiştik. Onu da hep birlikte göreceğiz. Bu arada o seviyelere gitmek zorunda”

Geçer, dolar üzerindeki rekor tahmininin sebebini açıkladı. Geçer, “Çünkü seçimlerden sonra oluşabilecek riskleri gören herkes, dövize ve altına yüklenmeye başladı. Türkiye'de "yüksek faiz" diye bir şey yok. Hala düşük faiz ortamınındayız” ifadelerini kullandı.

dolar-tl-haftaya-nasil-basladi.jpg

“ENFLASYON İLE NASIL BAŞA ÇIKACAKSINIZ?”

TÜİK verileri son derece aslında gerçekten uzak veriler olduğunu söyleyen Geçer, Bunun çok daha üzerinde maliyet artışları olduğuna değindi. Geçer, “Şimdi size soruyorum, nasıl enflasyon düşecek de siz faizleri bu seviyede tutarak yabancılara "Gel kardeşim, paranı getir." diyeceksiniz? Yerlilere de "Kur korumalıdır, parayı getir kardeşim, mevduat faizde yatır." diyebileceğiniz, bugün 34 liraya giden dolar kuru, yarın 45-50 liralara gittiğinde enflasyonla nasıl başa çıkacaksınız?” dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.