Ünlü ekonomistten yatırımcıları bayram ettirecek açıklama ‘Bunu yapan milyoner olacak’

Ünlü ekonomistten yatırımcıları bayram ettirecek açıklama ‘Bunu yapan milyoner olacak’
Ünlü ekonomist Tuna Kaya, yatırımcılara sevindirici haberi vererek yeni rekor seviyesini açıkladı.

Birçok yatırımcı elindeki maddi birikimi bazı yatırım araçlarında değerlendirmeye çalışıyor. Onlardan biri ise sert yükselişleri ile dikkat çeken kripto paralar oldu. Ancak kripto paralarda yaşanan yükselişe ilişkin uyarılarda peş peşe geldi. Ünlü ekonomist Tuna Kaya, yatırımcılara kritik uyarıda bulundu.

Bitcoin 2022 yılındaki zirvesi olan 69 bin seviyesini geçerek 72 bin seviyelerine kadar geldi. Bu noktada yükselişi pek çok yatırımcının dikkatini çekerek yönelmesine sebep oldu. Ünlü ekonomistlerin yorumları ise merak edilmeye de başladı.

20220105-bitcoin-aa.jpg

KAYA: 200 BİN SEVİYESİNİ TUTTURACAK

Ünlü ekonomist Tuna Kaya, kripto paralara ilişkin kritik açıklamada bulundu. Bitcoinin adım adım yukarı yönlü hareketini devam ettireceğini belirten Kaya, “Bitcoin tarafında dikkat çeken unsur, büyük kurumların ve şirketlerin Bitcoin almak için toplanmalarıdır. Önümüzdeki süreçte, bu durum Bitcoin fiyatı üzerinde katalizör etkisi yapabilir. Bu yönde çok sayıda bilgi gelmekte olup, kurumlar ve şirketler özellikle Haziran ayı sonrasında Bitcoin'e yönelik ciddi alımlar yapabilirler. Bu da bizim hedefimiz olan 200.000 seviyesi yıl sonu hedefi Bitcoin'de tutturulabilir” dedi.

background-bitcoin-cryptocurrency-coins-on-600nw-1686307888.jpg

“SERT YÜKSELİŞLERİ TETİKLEYEBİLİR”

Kaya Black Rock Bitcoin ETF, makro stratejiyi geçerek 200 bin Bitcoin'e ulaştığını söylerken, “Black Rock Bitcoin ETF başvuran en büyük 11 şirketten biriydi ve en yoğun alımlar Black Rock tarafından yapılmaktadır. Black Rock, 9 trilyon doların üzerinde bir fona hükmetmekte” ifadelerini kullandı.

Şu anda günde 1000 Bitcoin üretilirken, Nisan sonunda bu miktarın 5 Bitcoin'e ineceğinin altını çizen Kaya, kritik uyarıda bulundu. Kaya, “Çünkü hâlâ ciddi bir arz şoku yaşanmakta ve bu arz şoku daha da artacaktır. Bu durum, Bitcoin'de sert yükselişleri tetikleyebilir. Burada yapılacak şey, eldeki kripto varlıkları tutmak ve düşüşleri alım fırsatı olarak kullanmaktır. Arkadaşlar, çok önemli bir dönemden geçmekteyiz” söyleminde bulundu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.