Kuyumcuların arasındaki gizli bilgiyi sızdırdı ‘Yastık alında altını olanlar dikkat'

Kuyumcuların arasındaki gizli bilgiyi sızdırdı ‘Yastık alında altını olanlar dikkat'
Yatırımın parlayan yıldızı olan altın ile ilgili kuyumcuların arasındaki gizli bilgi sızdı. Yastık alında altını olanlar aman dikkat.

Trabzon'da bir kuyumcuda Genel Müdürlük yapan Erhan Şakar, kesme altının genellikle "merdiven altı" olarak adlandırılan yerlerden alındığında bozdurulması konusunda potansiyel sıkıntılar yaratabileceğine dikkat çekti. Bu sebeple, gram altın alırken sertifikalı ürünleri tercih etmenin önemini vurguladı.

aw160518-02-1.jpg

Şakar, son bir hafta içinde gram altın fiyatlarında yaklaşık 100 TL'lik bir artış yaşandığını belirtti. "Altın fiyatlarındaki bu artış, yatırımcıları altına yönlendiriyor çünkü dövize kıyasla daha karlı görünüyor. Fiyatlar yükseldiği için altın alanların sayısı arttı. Ancak bozdurmak isteyenler, fiyatların biraz daha artmasını bekliyorlar. Bazı tahminlere göre, yıl sonuna veya seçimlerden sonra altının 3.500 TL'yi göreceği söyleniyor" şeklinde konuştu.

“O ALTINLAR BOZDURURKEN SIKINTI OLUYOR”

Kuyumculuk sektöründe, "merdiven altı" olarak bilinen ve güvenilir olmayan kesme altın satışının risklerine dikkat çeken Şakar, tüketicilere güvenilir yerlerden alışveriş yapmalarını önerdi. "Kesme altın" olarak nitelendirilen ve sertifikası olmayan bu tür altınların, kuyumcuya bozdurulduğunda sıkıntılar yaşatabileceğini belirtti.

aw160518-06.jpg

Şakar, "Biz mağazalarda kesme altın satışı yapmıyoruz. Tüketicilerin kesme altın yerine sertifikalı ve garantili altınları tercih etmelerini öneriyoruz. 'Merdiven altı' olarak adlandırılan yerlerden ucuz altın almak yerine, güvenilir mağazalardan alışveriş yapmalarını tavsiye ediyoruz" dedi.

FİYATI NEREDEYSE OTOMOBİL FİYATINA ULAŞTI

aw160518-05.jpg

Atının gram fiyatının her geçen gün artması neredeyse otomobil fiyatına ulaşan dünyaca üne sahip coğrafi işaretli Trabzon Hasır bileziğini etkilediğini kaydeden Şakar, “Altın artışıyla birlikte Trabzon burması, Trabzon hasırının fiyatı artıyor. Trabzon hasırının fiyatı takım olarak 300, 400 ve 500 bin TL’ye kadar kalınlığına göre fiyatı değişebiliyor. Bir önceki fiyatına göre 20-30 bin TL zamlandı” şeklinde konuştu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.