Sakla Beni dizisi o sahneyle büyük tepki çekti!

Sakla Beni dizisi o sahneyle büyük tepki çekti!
Uraz Kaygılaroğlu’nun yeniden ekranlara döndüğü Sakla Beni dizisi merakla bekleniyordu Perşembe günü ilk bölümüyle izleyicinin beğenisine sunulan dizinin bazı sahneleri izleyicileri çileden çıkardı.

Star Tv ekranlarında 2 Kasım Perşembe günü ilk bölümüyle izleyiciye sunulan dizinin başrollerini Cemre Baysel , Uraz Kaygılaroğlu ve Asude Kelebek paylaşıyor. Yönetmenliğini Nadim Güç’ün yaptığı dizi OGM Pictures imzası taşıyor. Dram türünde ekrana gelen dizinin konusu ise şöyle; ''Mete ve Naz, zengin ve güçlü ailelerinin gözbebeği çocuklarıdır. İkisi de şımartılmış, hayatta her istediğini almaya alışmıştır. Çocukluklarında ailelerin verdiği sözle başlayan hikayeleri, birbirlerinden kopamamalarıyla bugün evliliğe doğru akar.'' Gülseren Budayıcıoğlu’nun eserinden izler taşıyan hikayenin dün akşam ekrana gelen ilk bölümünde çocuklar arasında geçen diyolog izleyicileri şaşkına çevirdi.

izleyici1.jpeg

izleyici3.jpeg

Dizinin ilk bölümünde Naz, Mete ve İncila’nın yıllar önceki halleri ekrana getirildi. Mete ve Naz odada konuşurken İncila’nın onları dinlediği sahne izleyici kitlesinden büyük tepki gördü. İşte o sahne…

izleyici-2.jpeg

’RTÜK’E BAŞVURDUK’’

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş tepki çeken dizi ile ilgili olarak resmi X hesabından yaptığı açıklamada ; ’’Dün akşam televizyon ekranlarında yayınlanan “Sakla Beni” isimli dizide yer alan bir bölümde çocukların psikolojik iyilik hallerini gözetmeyen sahnelere yer verilmiştir. Söz konusu sahnelerin çocuğa yönelik ihmal ve istismar şüphesi uyandırabileceği ve bu kapsamda RTÜK uzmanları tarafından değerlendirilmesi yönündeki talebimiz ise dizi henüz yayınlanmadan 23/10/2023 tarihinde RTÜK’e iletilmiştir. Çocuklarımızı her türlü ihmal, şiddet, istismardan koruma noktasında medyayı önemli paydaşlarımızdan biri olarak gördüğümüzü her fırsatta ifade ederken böyle bir senaryoda çocuklarımızın kullanılmış olması kesinlikle tasvip etmediğimiz ve kabul etmeyeceğimiz bir durumdur. Toplumun geneline hitap eden medya içeriklerinin özellikle aile, çocuk ve gençlerimiz üzerinde oluşturabileceği olumsuz etkilerin önlenmesi hususunda bir kere daha tüm medya kuruluşlarımızı gerekli hassasiyeti göstermeye ve sorumlu davranmaya davet ediyorum.’’ ifadelerini kullandı.

bakan.jpeg

İlgili Haberler
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum