Sadece Çin'deki sürücülere duyuruldu Tesla'dan 1.6 milyon aracı için flaş hamle

Sadece Çin'deki sürücülere duyuruldu Tesla'dan 1.6 milyon aracı için flaş hamle
Çin'de faaliyet gösteren ABD'li elektrikli otomobil şirketi Tesla, 1.6 milyon aracını güvenlik riski oluşturan bazı kusurlar nedeniyle geri alacağını açıkladı.

Tesla, Çin'de ürettiği ve sattığı 1.6 milyon elektrikli otomobilini geri çağırmak zorunda kaldı. Bu karar, Çin pazarını denetleyen devlet kurumu SAMR tarafından internet sitesinde duyuruldu. SAMR, "2014 Ağustos ve 2023 Aralık tarihlerindeki üretimi gerçekleştirilen ithal ve yerli Model S, Model 3, Model X, Model Y araç modellerinin totalde 1 milyon 610 bin 105 tanesinin geri çağrılacağını" bildirdi.

GERİ ÇAĞIRMA NEDENLERİ...

Geri çağırma kararının nedeni, otomobillerin yazılımında bulunan ve sürüş güvenliğini tehlikeye atabilecek hatalar olarak açıklandı. SAMR, bu hataların kaza riskini artırdığını vurguladı. Otomatik sürüş sistemi ve kapı kilidi gibi özelliklerdeki sorunlar, yazılım güncellemeleriyle çözülmeye çalışılacak. Çin, elektrikli otomobillerin en büyük alıcısı ve üreticisi olarak dünyada öne çıkıyor. Tesla da bu pazarda yer almak için Şangay'da bir fabrika kurdu ve burada Model 3 ve Model Y araçlarını üretmeye başladı.

Ancak Tesla'nın Çin'deki faaliyetleri, bazı kalite sorunları nedeniyle zorluklarla karşılaştı. Son olarak, Tesla Çin, fren sistemindeki bir hatadan dolayı 21.599 aracını geri çağırmak zorunda kaldı. Bu araçların yanı sıra, Tesla Çin ayrıca kapı kilit açma kontrollerindeki bir sorun nedeniyle 7.538 ithal aracını da geri çağırdı. Bu geri çağırmalar, Tesla'nın Çin pazarındaki imajını ve rekabet gücünü etkileyebilir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.