Piyasalar oraya odaklandı Türkiye için rapor bekleniyor

Piyasalar oraya odaklandı Türkiye için rapor bekleniyor
Türkiye ekonomisi, son dönemde gösterdiği performansı ve uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarının dikkatini çekiyor. Bu olumlu gelişmenin ardından gözler Moody's'e çevrildi.

Türkiye ekonomisi, son yıllarda gösterdiği performansla uluslararası alanda dikkat çekiyor. Orta Vadeli Program'da belirlenen hedeflere uygun olarak ilerleyen Türkiye, enflasyonu tek haneye indirmek, cari açığı azaltmak, ihracatı artırmak ve istihdamı yükseltmek için önemli adımlar attı.

Türkiye'nin ekonomik güvenini artıran bu gelişmeler, uluslararası kuruluşların da radarına girdi. Türkiye'nin büyüme potansiyelini, mali ve parasal istikrarını, dış ticaret dengesini ve döviz rezervlerini takip eden kuruluşlar, Türkiye'ye yönelik olumlu değerlendirmelerde bulundular.

fho6uqsxwaai1-u.jpg

MOODY'S'TEN DEĞERLENDİRME BEKLENİYOR

Türkiye'nin kredi notu ve görünümüne ilişkin değerlendirmesini yapması beklenen Moody's, bugün 2024 yılının ilk raporunu kamuoyuna duyuracak. Geçen yılın son raporunu 15 Aralık'ta yayınlamayan ve Türkiye'yi değerlendirmeye almayan Moody's'in, bu sefer olumlu bir adım atması ve Türkiye'nin notunu ya da görünümünü yükseltmesi mümkün.

Moody's, Türkiye için ikinci raporunu ise 19 Temmuz 2024 tarihinde paylaşacak. Moody's'in bugünkü açıklamasını saat 24:00'e kadar yapması zorunlu.

2024'TE İLK TÜRKİYE'Yİ DEĞERLENDİRECEK

Türkiye, Moody's'in 2024 yılında yapacağı kredi notu değerlendirmelerinde ilk sırada yer alıyor. Moody's, geçen yıl Türkiye'nin not görünümünü "durağan" olarak belirlemiş ve enflasyonun düşürülmesi için gerekli adımların atılması durumunda not artırımı yapabileceğini ifade etmişti.

Moody's'in kredi notu "B3" olan Türkiye, bu yıl ekonomik büyüme, cari açık ve döviz rezervleri gibi göstergelerde önemli iyileşmeler kaydetti. Ancak enflasyon, kur oynaklığı ve siyasi belirsizlik gibi riskler de devam ediyor. Moody's'in Türkiye'yi nasıl değerlendireceği, piyasaların yakından takip ettiği bir konu olacak.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.