Ünlü ekonomist korkutan senaryoyu açıkladı 'O tarihte doları olan tir tir titreyecek'

Ünlü ekonomist korkutan senaryoyu açıkladı 'O tarihte doları olan tir tir titreyecek'
Ünlü ekonomist, doların yükselişi hakkında korkutan senaryoyu duyurdu.

Ünlü ekonomist Remzi Özdemir, doların yükselişi hakkında korkutan senaryoyu açıkladı.

Milyonlarca yatırımcı elindeki maddi birikimi değerlendirmek nedeniyle farklı yatırım kollarına akın ediyor. Bu yatırım kollarından biri ise 5 senede beşe katlayan dolar oldu. Dolar 30 TL’yi aşarak yeni bir rekora imza attı.

Doların rekor kırmasıyla birlikte gelecekte nasıl bir yol izleyeceği de merak edilmeye başlandı. Bu noktada uzman isimlerin görüşleri de dikkat çekiyor.

dolar-2.jpg

“YATIRIMCILARI UYARIYORUM”

Ünlü ekonomist Remzi Özdemir, TELE 1 canlı yayınında dolara ilişkin korkutan senaryoyu açıkladı. Özdemir, Mehmet Şimşek’in sert düzeltmeleri sonrası dolarda 19 liradan 27 liraya gelen sert bir hareket olduğuna değinirken, “Fakat ondan sonra dövizde aylık 1 buçuğu geçen artışları göremiyoruz. Kısacası planlı olarak her ay düzenli olarak yüzde 1,55 dolarda artış yaşanıyor. Bu ayda yüzde 1,5 yapacaklar. Gelecek ayda ne zamana kadar sürecek? Seçime kadar sürecek. Seçimden sonra büyük bir vurguna şahit olacağız. Yabancı fonların Türkiye'deki büyük bir vurgununa şahit olacağız. Buradan yatırımcıları uyarıyorum” dedi.

“KAZANAN YABANCI KAYBEDEN VATANDAŞ OLACAK”

Yerel seçimden hemen sonra dolar kurunda bir kısmi bir artış olacağını söyleyen Özdemir, “Dolardaki kur riskini kaldıracaklar, belki 6 ay veya 1 yıl dolarda hareket görmeyeceğiz. Tıpkı 2003 ila 2004 yılında olduğu gibi ve insanların orada dolarını çözmesine neden olacaklar. Çünkü yabancı buraya dolar sokacak dolar sokup ne yapacak yüksek faizden tahvil alacak. Bakın en büyük vurgunlar para (tahvil) piyasalarında gerçekleşecek. Çünkü bu durum Türkiye'nin kredi notunu yükseltecek” ifadelerini kullandı.

751851.jpg

Bu senaryonun gerçekleşmesi durumunda yabancı yatırımcının Türkiye'den dolar bazında yüzde 40 yüzde 50'sini alıp çekip gideceğini Özdemir, söyledi. Özdemir, “Biz bu filmi bir kez daha göreceğiz. Evet yabancı kazancına kazanç katacak. Fakirleşen kim olacak? Elbette vatandaş olacak” dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.