Ünlü ekonomist Selçuk Geçer ‘rekor’ diyerek açıkladı 'Bitcoin o tarihte yatırımcısını zil takıp oynattıracak'

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer ‘rekor’ diyerek açıkladı 'Bitcoin o tarihte yatırımcısını zil takıp oynattıracak'
Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, yeni yıldaki Bitcoin'deki rekor kıracak olan tahminini paylaştı.

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, Bitcoin'deki hızlı yükseliş ve düşüş hareketlerini Kamu Son Haber'e değerlendirerek yeni yıldaki tahminini açıkladı.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu SEC, spot Bitcoin Borsa Yatırım Fonlarına (ETF) onayını verdiğini geçtiğimiz günlerde duyurmuştu. Dünyanın en büyük varlık yönetim şirketleri olan Blackrock ile VanEck, yanı sıra WisdomTree, Fidelity, Bitwise, Grayscale Investmens ve Invesco onay olanlar oldu.

YATIRIMCI BİR SEVİNDİ BİR ÜZÜLDÜ

Spot ETF’in onaylanmasının ardından Bitcoin’de sert bir yükseliş ile 50 bin dolar sınırına kadar geldi. Fakat ani satışların ardından 43 bin dolar seviyesinin altına kadar düştü. Bu sert düşüşler yatırımcıları kötü etkiledi. Bu nedenle Bitcoin üzerindeki olumlu havanın ters dönmesi de yatırımcılarda tedirginlik oluşturdu.

bitcoin.jpeg

SELÇUK GEÇER’DEN SEVİNDİRİCİ BİTCOİN HABERİ

Son olarak uzman isimler ise Bitcoin’deki karamsar havanın geçici olduğunu belirtti. Ünlü ekonomist Selçuk Geçer’de Bitcoin’e ilişkin tüm detayları Kamu Son Haber muhabiri Süleyman Çay’a anlattı. Geçer, karamsar havanın geçici olduğunu belirtirken, “Artık beklenti sona erdi. Amerika’daki faizleri takip edeceğiz. Bitcoin’de kısmi bir geri gelme olabilir. Ama artık daha olumlu ve büyük oyuncuların piyasaya gireceği bir ortam olacak. Orta ve uzun vadede yükselişler devam edecek. Fakat kısa vadede bir geri çekilme göreceğiz” dedi.

“YENİ YILDA REKOR KIRACAK”

Bitcoin’deki geri çekilme sonrasında yeni yıldaki beklenti rakamını açıklayan Geçer, “Ben Bitcoin’de yıl sonunda 100 bin doların üstüne gideceğini ve rekor kıracağını düşünüyorum” söyleminde bulundu.

selcuk-gecer.jpg

SPOT BİTCOİN NEDİR

“Spot Bitcoin ETF" Bitcoin'in spot (anlık teslimat) piyasasındaki fiyat değişikliklerinden faydalanmaya olanak tanıyan bir borsa yatırım fonu olarak bilinir.

BİTCOİN NASIL ALINIR

Bitcoin veya diğer kripto paraları satın alabilmek için önce bu paraları satan ve fiyatını belirleyen kripto para borsalarından birisine kayıt yaparak ardından kimlik doğrulaması ile birlikte alabilirsiniz. İnternet arama motorlarından herhangi birinin arama çubuğuna ‘bitcoin alım satımı’ ya da ‘bitcoin borsası’ yazarak sitelere ulaşabilirsiniz.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.