Lüks çadır tesislerin yapılacak yerin şartları belirlendi

Lüks çadır tesislerin yapılacak yerin şartları belirlendi
Lüks Çadır Tesisleri Nitelikler Yönetmelikteki değişiklikler Resmî Gazete’de yayımlandı.

23/9/2022 tarihli ve 31962 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Lüks Çadır Tesisleri Nitelikler Yönetmeliğinde bazı değişiklikler yapılmıştır. Bu değişikliklerin amacı, lüks çadır tesislerinin doğal çevreye uyumunu sağlamak, planlama süreçlerini kolaylaştırmak ve tesislerin kalitesini artırmaktır.

Bu kapsamda, yönetmeliğin 5 inci maddesinin ikinci fıkrasında, tesis kapsamındaki kapalı ünitelerin yapımında kullanılacak malzeme ve yöntemlere ilişkin hükümler yeniden düzenlenmiştir. Buna göre, kapalı üniteler temelsiz ahşap platform üzerine, çevre dostu çadır malzemesi kullanılarak ve doğal ekosisteme uygun olarak yapılacaktır.

Ayrıca, yönetmeliğin 7 nci maddesinde, lüks çadır tesislerinin yapılacağı yerlere ilişkin şartlar belirlenmiştir. Buna göre, Hazine taşınmazları ile Devletin hüküm ve tasarrufu altındaki yerlerde, Bakanlıkça uygun görülen yerleşim tasarım ve yönetim planlarına göre lüks çadır tesisleri yapılabilir.

Ancak, bu tesislerin korunan alanlarda veya tescilli taşınmaz kültür varlığı parselinde yer alması durumunda ilgili kurul ve komisyondan olumlu görüş alınması gerekecektir. Özel mülkiyette ise, imar planlarının da onaylanması ve ilgili kurulların görüşünün alınması zorunludur. Bu yönetmelik değişikliği yayımı tarihinde yürürlüğe girecek olup, hükümlerini Kültür ve Turizm Bakanı yürütecektir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.