15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde zincirleme kaza '10 araç birbirine girdi'

15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde zincirleme kaza '10 araç birbirine girdi'
15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde 10 aracın karıştığı bir trafik kazası meydana geldi.

15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde gece saatlerinde gerçekleşen kazada ilk 5 araç birbirine girdi. Köprünün ters şeridinde ise kazayı izlemek için yavaşlayıp duran bir ticari taksiye arkadan başka bir araç çarptı. Kazaya karışan araçları fark edemeyip diğer sürücülerin de duramaması sonucu toplam 10 araç birbirine girdi. Kazada 3 kişi yaralandı.

KÖPRÜ’DE ZİNCİRLEME KAZA

Kaza saat 03.30 sıralarında 15 Temmuz Şehitler Köprüsü üzerinde, Anadolu'dan Avrupa Yakası'na geçiş istikametinde kaza gerçekleşti. Alınan bilgiye göre 34 CVG 730 plakalı otomobil sürücüsü alkollü olmasının da etkisiyle direksiyon hakimiyetini kaybetti. Ardından 34 TFN 05 plakalı taksiye arka tarafına çarptı. Çarpma sonrasında savrulan taksi de önce önündeki 34 TJY 77 plakalı taksiye ardından bariyere çarparak durabildi. Soğuk havanın etkisiyle kayganlaşan yolda duramayan 34 DFV 601 ve 34 HGE 03 plakalı 2 araç daha kazaya engel olamadı.

Kazayı gören diğer vatandaşlar olayı polis, itfaiye ve sağlık ekiplerine bildirdi. Araçta sıkışan taksi sürücüsü ekiplerin yoğun uğraşları sonrasında kurtarıldı.

aw118884-03.jpg

İZLERKEN KAZAYI BÜYÜTTÜ

Polis ekiplerinin güvenliği sağladığı sırada trafik kontrollü bir şekilde ilerlemeye başladı. Fakat, Avrupa Yakası'ndan Anadolu Yakası'na geçiş yönünde seyreden araçlardan biri yavaşlayarak zincirleme kazaya bakmak istediği esnada arkasından gelen bir araç duramayarak araca çarptı.

Polis ekipleri anında trafiği yavaşlatmaya çalıştı. Soğuk havanın da etkisiyle kayganlaşan yolda duramayan 3 araç daha araçlara çarptı. Zincirleme kazaya karışan ilk 5 aracı izlemek için yavaşlayan 1 sürücünün neden olduğu kazada 5 araç daha birbirine çarptı.

Kaza yapan araçlardan çıkarılan N.B., A.B. ve kazaya sebebiyet veren alkollü sürücü C.A olay yerindeki sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Polis ekipleri olayla ilgili tahkikat başlattı.

aw118884-01.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.