Otomotiv devi yüzlerce kişiyi işten çıkaracak! İşçi kıyımı sürüyor

Otomotiv devi yüzlerce kişiyi işten çıkaracak! İşçi kıyımı sürüyor
Tesla, 400 kişiyi işte çıkartmayı planladığını duyurdu.

ABD merkezli elektrikli otomobil üreticisi Tesla, Almanya'nın başkenti Berlin yakınlarındaki Grünheide'deki giga fabrikasında 400 çalışanını işten çıkarmayı planladığını açıkladı.

Tesla'dan yapılan açıklamada, elektrikli otomobiller için küresel talebin zayıflaması nedeniyle şirketin zorluklarla karşılaştığı belirtildi. Bu çerçevede, Avrupa'daki ilk fabrikasında 400 kişinin işten çıkarılacağı bildirildi ve bunun zorunlu olmayacağı, gönüllü bir programla gerçekleştirileceği ifade edildi. Ayrıca, Almanya'daki giga fabrikasının iş konseyiyle gönüllü işten çıkarma konusunda görüşmeler yapıldığı açıklandı.

ekran-goruntusu-2024-04-23-164743.png

Tesla'nın Grünheide tesisinde 12 binden fazla kişi çalıştığı ifade edilirken, geçen hafta ise fabrikanın yaklaşık 300 geçici işçisiyle yollarını ayıracağı duyurmuştu.

Elon Musk'a ait olan Tesla, bu ay küresel iş gücünde yaklaşık %10'luk bir azaltma yapacağını açıkladı.

Tesla'nın nisan ayında açıkladığı 2024'ün ilk 3 ayına ilişkin araç üretim ve teslimat verilerine göre, şirketin otomobil teslimatları geçen yılın aynı dönemine göre %8,5 azalarak yıllık bazda ilk kez düşüş gösterdi. Bu dönemde Tesla'nın teslim ettiği araç sayısı 386 bin 810 oldu. Piyasa beklentisi ise bu sayının 450 bin civarında olacağı yönündeydi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.