O şartları sağlayanlara devletten 150 Bin TL kredi imkanı

O şartları sağlayanlara devletten 150 Bin TL kredi imkanı
Genç girişimciler için devlet destek sağlıyor. Geri ödemeli 150 Bin TL'ye kadar faizsiz kredi imkanı sunuldu. Hem iş kurmak hem de ekonomik destek sağlamak için gençler bu destekten faydalanabilecek.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Göktaş, ülkemizdeki genç girişimcilere yönelik destek sağlanacağını açıkladı. Açıklamasında iş kurmak isteyen gençler için yeni destek programını duyurdu. Böylece kendi işinin sahibi olmak isteyen gençler, 150 Bin TL'ye kadar faizsiz şekilde geri ödemeli kredi imkanını kullanabilecek.

Genç girişimcilerin hayallerini gerçekleştirmelerine yardımcı olmak için tasarlanan destek programı, ekonomik krizle mücadele eden birçok kişi için umut ışığı oldu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 2024 yılında bu programı daha da genişletmeyi ve daha fazla gence ulaşmayı hedefliyor. Bakan Göktaş, bütçe görüşmelerinde bakanlığın yaptığı projeleri ve 2024 vizyonunu anlattı.

4ugdxembmvk75fkzvgkv4c4g5m.jpg

ENGELLİ VATANDAŞLAR İÇİN DE PROJELER VAR

Bakanlık, engelli vatandaşların hayatını kolaylaştırmak için çeşitli projeler yürütüyor. Bakan Göktaş, engelli memurların kamuda istihdam edilmesine büyük önem verdiklerini belirtti. Son 21 yılda engelli memur sayısının 12 katına çıktığını ve 68 bine yakın engelli vatandaşın kamuda görev aldığını söyledi. Ayrıca 2024 yılının Ocak ayında 2 bin 392 engelli memur daha alınacağını duyurdu.

Genç girişimciler için büyük bir fırsat olan faizsiz ve geri ödemeli 150 bin TL'lik kredi, 2024 yılında da devam edecek. Bu kredi sayesinde gençler, kendi işlerini kurarak ekonomik krize meydan okuyabilecekler. Bakan Göktaş, bu kredinin gençlerin iş kurma hayallerini gerçekleştirmek için sunulduğunu belirtti. Ayrıca engelli vatandaşlara da aynı imkanın sağlandığını ve onların da sosyal ve ekonomik hayata katkıda bulunabileceklerini söyledi. Bu destekler, gençlerin ve engellilerin girişimcilik potansiyelini ortaya çıkararak ekonomik kalkınmaya katkı sağlayacak.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.