YSK'dan açıklama 31 Mart seçimleri propaganda ve seçim yasaklarını belli oldu

YSK'dan açıklama  31 Mart seçimleri propaganda ve seçim yasaklarını belli oldu
Yüksek Seçim Kurulu 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Seçimleri'nde uygulanacak propaganda kuralları ve seçim yasaklarını açıkladı.

Karara göre seçimin başlangıç tarihi 1 Ocak 2024 Pazartesi günü, 31 Mart 2024 Pazar oy verme günü, 21 Mart 2024 Perşembe seçim prapagandasının başlangıç tarihi olarak belirlendi.

Propaganda serbestliği oy verme günün öncesindeki onuncu güne denk gelen 21 Mart 2024'te başlayacak ve oy verme günün öncesindeki gün yani 30 Mart 2024 cumartesi günü saat 18.00'da sona erecek.

Seçimlerde genel yollar üzerinde ibadethanelerde kamu hizmeti gören binalarda seçim kurulunun belirlediği yerler dışında toplu olarak sözlü propaganda yapılması yasak olacak.

Seçimlerde kullanılacak miting alanlarının 9 Mart 2024 tarihine kadar belirlenmesi, adayların 11 Mart 2024'e kadar kullanmayı talep ettikleri alanlar için başvuru yapmaları ve 12 Mart 2024'e kadar kimlerin hangi miting alanını kullanacağı kararlarının açıklaması gerekiyor.

Açık alanlarda güneşin batmasını takip eden iki saatin sonunda güneş doğana kadar toplu olarak propaganda yapmak yasak olacak.

Üniversite ve fakülte alanlarında propaganda yapmak yasak olacak.

Kapalı yerlerde toplantı yapmak isteyenlerin ise üç kişilik bir heyet kurmak suretiyle en yakın zabıta amirliklerini bilgi vermeleri gerekmekte.

Mabet, okullar, kışla, karargah, ordugah, kamu binalarında kapalı toplantı yapılması yasaktır.

1 Ocak itibari ile siyasi partiler seçim bölgelerinde seçim büroları kurabilir.

Dernek, vakıf, meslek kuruluşları, birlikler, kooperatif birlikleri, banka ve sendika binaları propaganda alanı olarak kullanılamaz.

Diğer yasaklar Resmi Gazete'de şu şekilde sıralandı:

1s.jpg

2s.jpg

3s.jpg

4s.jpg

5s.jpg

7s.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.