İstanbulspor maç sırasında sahadan çekildi Cezası ne olacak atılan gol sayılacak mı

İstanbulspor maç sırasında sahadan çekildi Cezası ne olacak atılan gol sayılacak mı
İstanbulspor, Trabzonspor maçında sahadan çekilirken yaşanan olaylar futbol camiasını şoke etti. Sarı siyahlı takımın küme düşme tehlikesi olabileceği ile karşı karşıya olduğu belirtildi.

İstanbulspor Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu, İstanbulspor - Trabzonspor maçı esnasında takımını sahadan çekmesi ile gündem oldu. Futbolcular, maç sırasında sahada kalmak istedi ancak Faik Sarıalioğlu, sorumluluk benim ifadesini kullandı. Olayın ardından İstanbulspor'a nasıl bir ceza kesileceği ve atılan gollerin sayılıp sayılmayacağı merak ediliyor.

SAHADAN ÇEKİLEN İSTANBULSPOR'UN CEZASI NE OLACAK?

Konuya ilişkin talimat şu şekilde;

"Bir sezon boyunca müsabaka kıyafeti ile belirlenen ve ilan olunan saatte sahaya gelmeyen, sahaya gelmekle beraber müsabakaya çıkmayan veya başlamış bir müsabakayı terk eden takım hakkında hükmen mağlubiyet kararı verilmekle beraber ayrıca mevcut puanlarından galibiyet halinde verilen puan kadar puan silinir. Böyle durumlarda ilgili kulüp, hakemlerin masrafları ile diğer masrafları ve karşı takımın zararlarını karşılamak üzere TFF tarafından takdir edilecek tazminatı ödemek zorundadır."

Sahadan çekilme kararının ardından olayın bir daha yaşanmaması için İstanbulspor'un küme düşürülmesinin gündemde yer alabileceği ifade edildi. Ayrıca sarı siyahlı takımın küme düşme hattında yer alan puan silme cezalarıyla beraber ligde kalma şansının zor olduğu öngörülebilir.

bdf.jpg

İstanbulspor-Trabzonspor maçı, ev sahibi takımın sahadan çekilmesiyle sona erdi. Maçın iptal edilip edilmeyeceği ve atılan gollerin kime yazılacağı henüz belli değil. Türkiye Futbol Federasyonu'nun konuyla ilgili bir açıklama yapması bekleniyor. Maçın son durumu 2-1 Trabzonspor lehineydi.

TFF, GEÇEN YILLARDA LİGLERDE EMSAL OLABİLECEK NİTELİĞİ TAŞIYAN BİR KARAR VERMİŞTİ

"Beşiktaş-Galatasaray maçında siyah-beyazlı taraftarlar sahaya girmesinin ardından karşılaşma ertelenmişti. TFF, Beşiktaş-Galatasaray maçıyla ilgili olarak müsabakanın sonucunu sarı kırmızılı takım lehine 3-0 tescil edip Galatasaray adına 2 gol kaydeden Didier Drogba'nın golleri sayılmıştı"

PEKİ, TRABZONSPOR'UN GOLLERİ NE OLACAK, SAYILACAK MI?

İstanbulspor ve Trabzonspor karşılaşmasında Trabzonspor'dan Paul Onuachu ve Trezeguet'in attığı goller, TFF'nin alacağı bir karar sonrası sayılması öngörülüyor. İstanbulspor'un attığı gol ise sayılmayacak.

TFF, önümüzdeki günlerde İstanbulspor-Trabzonspor maçıyla ilgili kararını verecek.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.