O mama acil olarak toplatılıyor 'Evcil hayvan sahipleri dikkat'

O mama acil olarak toplatılıyor 'Evcil hayvan sahipleri dikkat'
Türkiye pazarında çeşitli ürünleri ile yer alan dünyaca ünlü evcil hayvan mama markasının 1 ürünü zararlı bakteri şüphesiyle Almanya'da acil olarak geri toplatılıyor.

Alınan bilgiye göre ünlü evcil hayvan mama markası Happy Dog’un bir kuru mama ürününde evcil hayvanlar için risk oluşturabilecek bakteri tespit edildi.

best-dog-foods-for-golden-retrievers-13.jpg

Şirketten konuya ilişkin yapılan açıklama ile Almanya’da satışa sunulan Happy Dog fit & vital Junior köpek mamasında salmonella olabileceği belirtilerek müşteriler uyarıldı.

Almanya'daki müşterilerin geri çağrılan söz konusu ürünü satın aldıkları noktaya iade ederek ücretlerini geri alabileceği belirtildi.

Geri çağrılmadan etkilenen ürünler:

Ürün adı: Happy Dog fit & vital Junior

Ürün gramı: 4 kg

Son kullanma tarihi: 28.08.2025

Parti no: 250828194484

5asdasd.jpg

TÜRKİYE’DEKİ ÜRÜNLERDE SORUN YOK

Happy Dog’un, salmonella şüphesi nedeniyle acil olarak geri toplatılan ürününün Türkiye’de satışa sunulmadığı öğrenildi.

Ünlü mama markasının Türkiye distribütörü Delta Pet ve Medikal Ürünler’den geri çağrılma olayına ilişkin Kamu Son Haber’e özel açıklamalarda bulundu.

Şirketten yapılan açıklamada söz konusu ürünün Türkiye’de satışa sunulmadığı ve markanın diğer ürünlerinde herhangi bir hayvan sağlığına zararlı bakteri tespit edilmediği açıklandı.

ŞİRKETTEN YAZILI AÇIKLAMA GELDİ

Ünlü markanın Türkiye distribütörü Delta Pet ve Medikal Ürünler tarafından yaşanan gelişmeler üzerine milyonlarca hayvan severin içini rahatlatacak yazılı bir açıklama yapıldı.

Şirket tarafından konuya ilişkin yapılan detaylı açıklamada ise şu ifadelere yer verildi;

Türkiye resmi distribütörü olduğumuz Happy Dog markası ile ilgili, 11 Mart tarihi itibarı ile çeşitli haber organlarında yayınlanan haberlerle ilgili olarak, bilgi kirliğinin önüne geçmek amacıyla aşağıda açıklamalarımızı sunuyoruz.

Maya Ecza Deposu ve DeltaPet olarak 2004 yılından bu yana evcil dostlarımızın sadece gıda alanında değil, sağlığı ve her türlü medikal ihtiyaçları için hizmet vermekteyiz. Happy Dog markası, Almanya’da köpek mamasının yanı sıra, bebek mamaları, mısır gevrekleri ve insan tüketimi için çeşitli tahıl ürünlerinin uzun yıllardır üretimini yapan Interquell GmbH tarafından üretilmektedir. 1965 yılında ilk köpek mamasını üreten Interquell günümüze geldiğimizde Happy Dog markasını yılda 100.000 ton kapasite ile üretip, 75 ülkeye ihraç etmektedir.

Bu başarının sırrı “Önce onların sağlığı” sloganıyla yola çıkılan eşsiz formüllere ve tavizsiz kalite kontrol prosedürlerine dayanmaktadır. Mama formülasyonlarında evcil dostlarımıza zararlı olabilecek, yapay tatlandırıcılar, koruyucular ve renklendiriciler, ilave şeker, soya ve GDO’lu ürünler kullanılmamakta, sadece yüksek kalite hayvansal ürünlerden ve doğal hammaddelerden yararlanılmaktadır.

Bu yüksek kalite standardını sağlamak için, ürünlerimiz ham madde, üretim ve depolama aşamalarında düzenli olarak test edilmektedir.

Firma bünyesinde düzenli olarak yapılan bu testler sırasında şubat ayında aşağıdaki belirtilen parti numaralı ürünlerde istenmeyen düzeylerde mikrobiyolojik kontaminasyon tespit edilmiştir. Düşük olasılıkla gastrointestinal rahatsızlıklara sebep olabilecek bu kontaminasyon sebebi ile önlem olarak aşağıdaki ürünler geri çağrılmış, söz konusu ürünlerin üretildiği üretim hatları durdurulmuş ve resmi makamlarca uygun görülen şekilde temizlik, dezenfeksiyon işlemleri uygulanmıştır. Herhangi bir çapraz kontaminasyona karşı diğer üretim hatları ve ürünler test edilmiş olup, olumsuz bir bulguya rastlanmamıştır.

Aşağıda ifade edilen ilgili lot numarasına sahip ürünler, ülkemize ithal edilmemiş olup bugün itibari ile ülkemizde bulunmamaktadır. İlgili ürünler dışında kalan diğer ürünlerde ise yapılan testler sonucunda herhangi olumsuz bir bulguya rastlanmamıştır.

Ürünlerimiz ile ilgili sorularınız için kapımızın her zaman açık olduğunu belirtir, sizlere ve hayvan dostlarımıza sağlıklı günler dileriz.

  • Happy Dog fit & Vital Puppy: 4 kg (ürün no. 60993): parti numarası: 250726P004429 / son kullanma tarihi: 26.07.2025
  • Happy Dog fit & Vital Junior: 4 kg (ürün no. 60997): parti numarası: 250828194484 / son kullanma tarihi: 28.08.2025
  • Happy Dog Sensible France: 11 kg (ürün no.: 60554): Parti numarası: 250803193543 / Son kullanma tarihi: 03.08.2025

4411.jpg

SALMONELLA NEDİR?

Salmonella enfeksiyonu (Salmonelloz), bağırsak yolunu etkileyen yaygın bir bakteriyel hastalıktır. Salmonella bakterileri tipik olarak hayvan ve insan bağırsaklarında yaşar ve dışkı (dışkı) yoluyla atılır.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.