Halka arz olan hisseye 1 aylık şok yasak 'Tavan tavan gidiyordu'

Halka arz olan hisseye 1 aylık şok yasak 'Tavan tavan gidiyordu'
Borsa İstanbul’da işlem gören 1’i halka arz olmak üzere 4 hisse hakkında 9 Nisan tarihine kadar yasak veya tedbir kararı alındı.

Borsa İstanbul tarafından Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında geçtiğimiz haftalarda halka arz olarak tavan serisine devam eden Artemis Halı (ARTMS) ile Iz Yatırım Holding (IZINV), MMC Sanayi ve Ticari Yatırımlar (MMCAS), Datagate Bilgisayar Malzemeleri (DGATE) hisseleri hakkında 9 Nisan tarihine kadar yasak veya tedbir kararı Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) bildirildi.

kapak-151117.jpg

Borsa İstanbul’da 25,35 TL’den halka arz olarak 4 Mart tarihinde işlem görmeye başlayan Artemis Halı (ARTMS) 8 gündür tavan serisini sürdürüyor. Artemis Halı, bugün itibariyle borsada 54,25 TL’den işlem görüyor.

Borsa İstanbul tarafından yasak karalarına ilişkin KAP’a gönderilen açıklamada şu ifadelere yer verildi;

Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında Artemis Halı (ARTMS) ve Iz Yatırım Holding (IZINV), payları 13/03/2024 tarihli işlemlerden (seans başından) 09/04/2024 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar kredili işlemlere konu edilemeyecektir.

Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında) Datagate Bilgisayar Malzemeleri (DGATE) paylarında 13/03/2024 tarihli işlemlerden (seans başından) 09/04/2024 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar brüt takas uygulanacaktır. İlgili payda halihazırda uygulanmakta olan ve VBTS kapsamında önceki aşamalarda tanımlanan tedbirler de (kredili işlem yasağı tedbiri) brüt takas tedbirinin uygulandığı süre boyunca devam edecektir.

Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında MMCAS.E payları 13/03/2024 tarihli işlemlerden (seans başından) 09/04/2024 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar emir paketi tedbiri ile işlem görecektir.

EMİR PAKETİ NEDİR?

Emir paketi tedbirleri, piyasalarda düzeni sağlamak amacıyla alınan önemli adımlardan biridir. Bu tedbirler, piyasa emri ve piyasadan limite emir girişini kısıtlamayı, emir iptalini, emir miktar azaltımını ve emir fiyat kötüleştirmesini yasaklamayı, ayrıca emir toplama bilgi yayınını kısıtlamayı içerir. Bu tedbirlerin uygulandığı süre boyunca geçerli olan kredili işlem yasağı ve brüt takas tedbirleri de devam edecektir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.