O mamalar acil olarak toplatılıyor 'Evcil hayvan sahiplerini endişelendiren gelişme'

O mamalar acil olarak toplatılıyor 'Evcil hayvan sahiplerini endişelendiren gelişme'
Türkiye pazarında çeşitli ürünleri ile yer alan dünyaca ünlü mama markasının 2 ürünü salmonella tespit edilmesi sebebiyle acil olarak geri toplatılıyor.

Edinilen bilgiye göre ünlü evcil hayvan mama markası Happy Cat’in iki kuru mama ürününde evcil hayvanlar için risk oluşturabilecek salmonella bakterisi tespit edildi.

kedilere-kac-ogun-yemek-verilmeli.jpg

Şirketten konuya ilişkin yapılan açıklama ile Almanya’da satışa sunulan "Happy Cat Culinary Atlantic Salmon" ve "Happy Cat VET" kedi mamalarında salmonella olabileceği belirtilerek müşteriler uyarıldı.

Salmonella enfeksiyonu, kedilerde gastrointestinal rahatsızlıklara yol açabilecek potansiyel bir risk oluşturabiliyor.

Ünlü mama markasının geçtiğimiz haftalarda “Happy Dog fit & vital Junior” isimli köpek maması ürünü de salmonella sebebiyle toplatılmıştı.

ÜCRETLER İADE EDİLECEK

Almanya'daki müşterilerin geri çağrılan söz konusu ürünü satın aldıkları noktaya iade ederek ücretlerini geri alabileceği belirtilirken, şirket tarafından açıklanan parti numaraları veya son kullanma tarihleri ile eşleşmeyen ürünler ise geri çağırma kapsamı dışında kalacak.

asdsadsadsad.jpg

Şirket tarafından geri çağrılan ürünlerin parti numaraları ve son kullanma tarihleri şöyle;

Geri çağrılan ürünler şunlardır:

  • Happy Cat Culinary Atlantik Somon

İçerik: 4kg
Parti Numarası: 250820R230152
Son Kullanma Tarihi: 20.08.2025

  • Happy Cat VET Renal

İçerik: 1kg
Parti Numarası: 2508020120P08
Son Kullanma Tarihi: 02.08.2025

SALMONELLA NEDİR?

Salmonella, bir bakteri türüdür ve genellikle insanlarda ve hayvanlarda hastalıklara neden olan gıda kaynaklı enfeksiyonlara yol açabilir. Salmonella bakterileri, genellikle kontamine su veya gıdalarla temas sonucu bulaşır ve sindirim sisteminde enfeksiyona neden olabilir. Bu enfeksiyon, salmonelloz olarak adlandırılır ve belirtileri ateş, ishal, karın ağrısı, mide bulantısı ve kusma gibi sindirim sistemi sorunlarıdır. Salmonella enfeksiyonları genellikle kendiliğinden iyileşir, ancak ciddi vakalarda hastaneye yatış gerekebilir. Özellikle yaşlılar, bebekler ve bağışıklık sistemi zayıf olanlar için tehlikeli olabilir. Salmonella enfeksiyonları genellikle hijyenik önlemler alınarak ve gıda güvenliği kurallarına uyularak önlenebilir.

ekran-alintisi.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.