Emekliye seyyanen zam geliyor 'Seçim riske girdi'

Emekliye seyyanen zam geliyor 'Seçim riske girdi'
SGK Uzmanı İsa Karakaş, milyonlara güzel haberi verdi. Yerel seçimlerde anketleri işaret ederek emekliye seyyanen zam geleceğini iddia etti.

Emeklilerin seyyanen zam beklentisi, gündemde önemli bir yer tutmaya devam ediyor. Ancak, emekli maaşlarına ve ikramiyeye yapılan zamların beklentileri karşılayamaması, emeklileri memnun edemedi. Bu durum, emeklilerin gözlerini seyyanen zamma çevirmelerine neden oldu.

Özellikle Şubat ayında enflasyonun beklentilerin üzerinde gelmesi, döviz kurlarındaki artışlar ve genel olarak zamların ardından emeklilerin seyyanen zam talepleri daha da arttı. SGK Uzmanı İsa Karakaş'ın değerlendirmelerine göre, seçim öncesinde seyyanen zam yapılması bekleniyor.

"SEÇİMİN KAZANILMASINDAKİ İNCE HESAP"

SGK Uzmanı İsa Karakaş, TGRT Haber canlı yayınında, Cumhurbaşkanı seçimini gelmeden önce detaylı analizini çıkardığını belirterek seçimin kazanılmasında çok ince hesap olduğunun altını çizdi. Karakaş, “Mesela EYT çıkarıldı. 2 milyonun üzerinde emekli var. İkincisi de en düşük maaş alanların maaşı 2022 yılında 3 bin 500 iken 5 bin 500’e çıkardılar, bunu da seçimden hemen önce 7 bin 500 liraya çıkardılar. 16 milyon emekliyi ilgilendiren bir olay” dedi.

Karakaş, “EYT’liler, emekliler, üçüncüsü de memurlar. Seçimden önce, 3600 ek gösterge 2023 yılı itibariyle yürürlüğe konuldu. Memur emeklileri de dahil “Seyyanen zam vereceğiz” denildi. Memurların seyyanen zammı verildi. Ama memur emeklilerinin verilmedi. Onların da toplam sayısı 6 milyon civarı” ifadelerini kullandı.

"BÖYLE BİR KOZU VAR"

Ev hanımlarının sayısı da fazla olduğunu ve onlara da ‘Yıpranma hakkı vereceğiz, devlet desteği vereceğiz” denildiğini hatırlatan Karakaş, gençlere de “Tablet ve telefon desteği desteği vereceğiz” denilerek gençlerin oyunun alındığının altını çizdi. Karakaş, "Esnaflar, “Tüm BAĞ-KUR’ların primini de 7200 güne indiriyoruz” denildi. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde verilen tüm vaatlerini kimse yadırgayamaz. İktidar olanın böyle bir kozu ve ayrıcalığı var. Demek ki Cumhurbaşkanlığı seçiminin şifrelerine baktığımız zaman emeklilere yapılan zamlar verilen vaatler, yani bütün kesimlere verilen vaatler” diye konuştu.

EMEKLİYE SEYYANEN ZAM

Belediye seçimlerine dikkat çeken Karakaş, seçimlerin kazanılmasında ekonominin büyük etkisi olduğunu söyledi. Karakaş, “Seyyanen zam gelecek mi? Şu anki vaatlere bakıldığında kira yardımı, uçak indirimi ve promosyon sosyal yardımlar veriliyor. Emeklilere yaptığımız anketlerde bu tam tersi tepkiye neden oluyor. Diyorlar ki ‘Neden bize sosyal yardıma muhtaç ediyorsun ki?, Biz yatırmış olduğumuz primin karşılığını istiyoruz’ diyorlar” şeklinde konuştu

ANKETLERDE SON DURUM

Seyyanen zam ile ilgili hükümet kanadına baktığımız zaman, milletvekilleri ve partililer nereye giderse gitsin emeklinin seyyanen zam talebi karşılarına çıkıyor diyen Karakaş, “Bu seyyanen zam, yerine getirilmediğinde kazanılacak seçimin riske edilmesi söz konusu. Bu seyyanen zam olayı her an gündeme gelirse şaşırmayacağımızı söyleyebiliriz” dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.