Murat Kurum'dan dev proje '100 bin gence sermaye desteği

Murat Kurum'dan dev proje '100 bin gence sermaye desteği
AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, 100 bin gence sermaye desteği vereceklerini açıkladı.

AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Kanal D'de yayınlanan 'Neler Oluyor Hayatta' programında Hakan Ural ve Nur Tuğba Namlı'ya açıklamalarda bulundu. Kurum, İstanbul için dev projelerini sıralardan 100 bin gence sermaye desteği vereceklerinin de altını çizdi. İstanbul'un en önemli sorunlarından biri olan deprem gerçeği ile ilgili de konuşan Kurum, "Deprem, İstanbul için en önemli gündem olmalı. Zaman kaybı, stres, çile... Adına ne derseniz deyin. Bu çerçevede ulaşım da önemli bir gündem. Otopark var, sokak hayvanları var, taksi problemleri var, yeşil alan eksikliği var. Tüm bunlara ilişkin aslında biz aylardır çalışıyoruz" dedi.

Kurum'un açıklamalarından satır başları şöyle;

ekran-goruntusu-2024-02-22-110734.png

"Projecilerimizle çalışıyoruz. 10 başlıkta projeleri hazırladık. Her anında hep yanında anlayışını yansıtan yardımlara kadar hazırlığımızı yapıp paylaştık. 'Evimizi bir an önce dönüştürün, deprem korkusu yaşamak istemiyoruz' diyor vatandaş. İstanbul'da riskli yapı kalmasın istiyoruz. İş yerleri, sanayi üniteleri var. Depremin sizi nerede yakalayacağını bilmiyoruz. Bütün olarak, sanayi alanı, meydan ihyasına kadar, konutların dönüşümünü bütün olarak alan proje hazırladık. 5 yıl içerisinde 650 bin konutun dönüşümünü hedefliyoruz.

100 BİN KİRALIK KONUT

ekran-goruntusu-2024-02-22-110739.png

Tuzla'da 5 bin konutun temelini attık. Bir taraftan bakanlığımız bir taraftan İBB olarak elimizi taşın altına koyacağız. Kimseyi evinden mahallesinden etmeden o dönüşümü gerçekleştireceğiz. Yarısı bizden kampanyasını devam ettirirken bir taraftan 100 bin de kiralık konut yapacağız. Bu projeye entegre olacak. Sürekli İstanbul'un dönüşümü için bu konutları kullanacağız. Keşke İBB 5-10 bin konut yapsaydı da kullansaydık.

TESLİM EDİLEN KONUT SAYISI 46 BİN

ekran-goruntusu-2024-02-22-110744.png

365 bin sosyal konuta başladık bitirdik. Sadece İstanbul'da 39 millet bahçesi yaptık. Arıtma tesisleri için projeler yaptık. Sıfır atık anlayışı için 81 ilde çalıştık. Afetlerde hemen oralara gittik, millete verdiğimiz sözü tuttuk. 11 ilde seferberlik ruhuyla çalıştık; 180 bin konutun inşasını başlattık. 46 bin konut teslim oldu. Şimdi de vatandaşımızın mutluluğuna şahit oluyoruz. Köylere kadar bu projeleri tek tek tasarladık. Bunları söyleyince nasıl yapacaksınız, bütçeyi nereden bulacaksınız dediler.

100 BİN GENCE SERMAYE DESTEĞİ

ekran-goruntusu-2024-02-22-110759.png

İstanbul teknoparka gittim, gençlerle bir araya geldim. Buradaki gibi diğer teknoparklarla birlikte 39 ilçede paylaşımlı ofisler yapacağız. Dünya ihtiyaçları değişti. Şimdi bu masayı dördümüz paylaşabiliriz; burada kendi işini yapabilir herkes. Şimdi masa kiralama sistemine geçildi. Orada toplantı için salonu kiralayabilirsiniz, deney atölyesinde deney yapabilirsiniz. Bu ofisleri 39 ilçeye açacağız. Gençlerimiz kendi ayakları üzerinde dursun. Gençlere bu ofislerden her türlü imkandan yararlanabildikleri hizmeti vereceğiz. 100 bin gence 100 bin lira sermaye desteği vereceğiz."

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.