Mevsimlik kıyafetleriniz güvelenmesin Yalnızca birkaç tane atın ortadan kaybolacaklar

Mevsimlik kıyafetleriniz güvelenmesin Yalnızca birkaç tane atın ortadan kaybolacaklar
Yaz aylarının yaklaşmasıyla birlikte, dolaplardaki kışlık kıyafetler yerini kışlık giysilere bırakıyor. Ancak bu değişim sırasında güveler ciddi bir problem olabiliyor. İşte bu noktada, ceviz yaprağının doğal bir koruma yöntemi devreye giriyor...

Ceviz yapraklarının, insanlar için hoş bir aroma ve tat sunmasının yanı sıra, giysi dolaplarında istenmeyen misafirler olan güveleri uzak tutma özelliği bulunduğu bilinmektedir.

ceviz-yapragi-ve-faydalari-1024x597.jpg

Bu yaprakların yaydığı koku, güveleri caydırıcı bir etkiye sahip olup, aynı zamanda giysileri bu haşerelerden koruma potansiyeline sahiptir. İçeriğindeki iyot ve esansiyel yağlar sayesinde antibakteriyel özellikler gösteren yeşil ceviz yaprakları, dolap içerisine yerleştirildiğinde, hem bakteri oluşumunu engelleyebilmekte hem de güveleri dolaptan uzaklaştırmaktadır.

3296c23504a56b208cabb73487ddd178.jpeg

İŞİN PÜF NOKTASI KIYAFETLERİN RENGİNDE

Ancak, yeşil ceviz yapraklarını kullanırken dikkatli olunması gerektir. Özellikle açık renkli giysiler üzerinde leke oluşumuna yol açabilecek bu yapraklar, doğru kullanılmadığında istenmeyen sonuçlar doğurabilir. Bu tür bir durumla karşılaşmamak için, yaprakların kurutulmuş hali tercih edilebilir.

gfredwq.jpg

Kurutulmuş ceviz yaprakları, naftalin gibi kimyasal maddelerin yerini alarak, hem daha doğal bir çözüm sunmakta hem de ekonomik bir alternatif oluşturmaktadır. Böylelikle, giysilerinizi korurken, güveleri de doğal yollarla uzak tutabilirsiniz.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.