Bayramda sağanağa yakalanmayın! Meteorolojiden sarı kodlu uyarı

Bayramda sağanağa yakalanmayın! Meteorolojiden sarı kodlu uyarı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yeni haftanın başında hava durumunu değerlendirdi ve üç il için sarı kodlu uyarı verdi.

Ülke genelinde parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava hakim. İç Ege'nin doğusu, Doğu Akdeniz ve Antalya'nın iç kesimleri, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz bölgesi (Artvin hariç), Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesi (Iğdır ve Ardahan dışında) sağanak yağışlarla ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlarla geçecek.

gok-gurultulu-saganak-yagis-geliyor.jpgÖzellikle İç Anadolu'nun doğusu ve Doğu Anadolu'nun doğusundaki yüksek kesimlerde yağışlar karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olacak. Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda ise yerel olarak kuvvetli yağışlar bekleniyor.

Hava sıcaklığı açısından önemli bir değişiklik olmayacak, genel olarak ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyreden hava sıcaklıkları tahmin ediliyor.

flash-3879330-1280.jpgRüzgar genellikle kuzey ve kuzeydoğudan eserken, yurdun doğu kesimlerinde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette rüzgarlar bekleniyor. Ancak Marmara'nın güneyi ve Ege bölgesinde rüzgarın kuvvetli (40-60 km/saat) eseceği öngörülüyor.

Mardin, Batman ve Siirt çevrelerinde yağışların kuvvetli olması bekleniyor. Bu durum ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, dik ve eğimli yamaçlarda kar erimesine bağlı heyelan ve çığ tehlikesi gibi olumsuzluklara neden olabilir. Bu nedenle dikkatli ve tedbirli olunması önem taşıyor.

09d577352d4cc0259ff595a5a705bdc2.jpgDoğu Karadeniz’in iç kesimleri ve Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarda çığ tehlikesi, kar erimeleri ve heyelan riski bulunmaktadır. Bu bölgelerde yaşayanlar dikkatli olmalı ve tedbirlerini almalıdır.

Marmara'nın güneyi ve Ege bölgesinde kuzey ve kuzeydoğudan kuvvetli (40-60 km/saat) rüzgarlar beklenmektedir. Bu durumda yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerekmektedir.

Meteoroloji, gök gürültülü sağanak yağışlar sebebiyle Van, Şırnak ve Hakkari illeri için sarı kodlu uyarı yayımladı. Bu illerde yaşayanların dikkatli olmaları önemle tavsiye ediliyor.

bursa-icin-once-sicaklik-uyarisi-sonra-yagmur-1270668-2.jpgBÖLGE BÖLGE HAVA DURUMU

Marmara: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgârın, bölgenin güneyinde kuzey ve kuzeydoğudan kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

Ege: Parçalı ve az bulutlu, iç kesimlerinin yer yer çok bulutlu, Afyonkarahisar çevrelerinin akşam saatlerinde sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Akdeniz: Parçalı ve az bulutlu, doğusunun çok bulutlu, Doğu Akdeniz ile Antalya'nın iç kesimlerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

1664701686-1575192758-b64338ba-5df0-4a7c-a504-132c1d26a815.jpgİç Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin güney ve doğu kesimlerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Batı Karadeniz: Parçalı, yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, Artvin hariç bölgenin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, genellikle yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde görülmesi bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi, kar erimeleri ve heyelan riski bulunmaktadır.

1061187-9z9w-i91t.jpgDoğu Anadolu: Çok bulutlu, bölgenin kuzeydoğusu dışında kalan yerlerin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, kuzey ve doğu kesimlerinin yükseklerinin karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi, kar erimeleri ve heyelan riski bulunmaktadır.

Güneydoğu Anadolu: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Diyarbakır, Mardin, Batman ve Siirt çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.