Saçın beyazlamasını geciktiriyor Bu 4 madde ile güçlü saçlara kavuşun

Saçın beyazlamasını geciktiriyor Bu 4 madde ile güçlü saçlara kavuşun
Saç boyası, beyaz saçları gizlemenin pratik bir yöntemi olarak görülse de, uzun vadede saç sağlığına zarar verebilir. Uzmanlar, saçın doğal tonunu muhafaza etmek ve beyazlamayı geciktirmek için sağlıklı beslenme ve stres yönetimi gibi yaşam tarzı değişikliklerini öneriyor.

Saç boyası, beyaz saçları örtmenin pratik bir yolu olarak görülse de, bu yöntem saç sağlığı için ideal olmayabilir. Saç renginin doğallığını korumak adına yaşam tarzında yapılacak değişiklikler faydalı olabilir.

gerfw.jpg

Kalsiyum alımının artırılması, kemik ve kas sağlığının yanı sıra, saç pigmentasyonunun korunmasına da katkıda bulunabilir. Araştırmalar, günlük 200 mg kalsiyum alımının, belirli durumlarda saç beyazlamasını geri çevirebileceğini ortaya koymaktadır.

Ayrıca, sürekli stresin, kalp ritmini ve uyku düzenini bozmasının yanı sıra, saç renginin solmasına yol açabileceği ve erken beyazlamaya sebep olabilecek hücre hasarını tetikleyebileceği bilinmektedir.

bgerfw.jpg

Dengeli bir diyetin, özellikle protein açısından zengin besinlerin tüketilmesinin, sağlıklı cilt, saç ve tırnaklar için önemli olduğu vurgulanmaktadır. Protein bakımından zengin gıdaların yeterli alımı, saçların erken beyazlamasını önlemede yardımcı olabilir.

Demir seviyesinin düşük olması, erken saç beyazlamasının bir göstergesi olabilir. Demir, vücutta oksijen taşınmasında kritik bir rol oynar ve et tüketmiyorsanız, demir emilimini artıran C vitamini açısından zengin gıdaların tüketilmesi önerilmektedir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.