Ütü yapmaya gerek kalmayacak yöntem '2 dakikada çamaşırlar jilet gibi oluyor'

Ütü yapmaya gerek kalmayacak yöntem '2 dakikada çamaşırlar jilet gibi oluyor'
Çoğu insan, kırışıklıklardan arınmış, dümdüz nevresimlerde uyumayı tercih eder. Ancak bu genellikle zorlu bir ütü sürecini gerektirir. Pek çoğumuz için ütü yapmak hoş bir uğraş değildir. Bu yöntemle ütü derdi sona eriyor.

Sağlıklı bir uyku için tertemiz çarşaflarda yatmak önemlidir. Ancak nevresimleri yıkadıktan sonra ütülemek, birçok kişi için kabus anlamına gelir. Kimileri kırışıklıklarına aldırmadan kullanmayı tercih edebilir, ama düzen ve estetik meraklıları çarşaflarının her zaman kırışıksız ve düzgün olmasını arzularlar. Ütü yapmak ise pek çok kişi için çekilmez bir iştir. Ütüsüz bir hayat arzulayanlar için kırışıklıkları engellemenin basit bir yolu var, işte o yöntem:

The Sun'ın haberine göre, pratik bilgi paylaşımıyla tanınan Rebecca Swain, çarşafları ütülemek için uzun zaman harcamanın gerekli olmadığını açıkladı. Onun yerine, çarşafları doğal bir şekilde yumuşatmak ve kırışıklıkları önlemek için kabartma tozunun kullanılmasını önerdi.

MAKİNENİN GÖZÜNE KABARTMA TOZU EKLEYİN

Bu basit yönteme göre, normal yıkama programınızda, her zamanki deterjanınızla birlikte çamaşır makinenize yaklaşık 60 gram kabartma tozu ekleyin. Eğer mutfak dolabınızda kabartma tozu bulunmuyorsa, marketten uygun fiyata temin edebilirsiniz. Üstelik, sadece küçük miktarlar kullanacağınız için uzun süre yetecektir.

KARBONAT VE BUZ KÜPLERİ JİLET GİBİ ÇAMAŞIRLAR SUNUYOR

Uzmanlar, Express.co.uk'a verdiği demeçte, "çarşaflara su sıkmak ve kurutma işlemine nemli çoraplar, havlular ve buz küpleri eklemek" gibi başka basit yöntemler de öneriyorlar. Buz küpleri yöntemi ise oldukça pratik ve etkili bir çözüm sunuyor.

KURUTMA MAKİNESİNE BİRKAÇ BUZ KÜPÜ EKLEYİN

Bir diğer yöntem ise kurutucuya birkaç buz küpü eklemektir. Peki, buz neden bu kadar etkili? Aslında oldukça basit bir nedeni var: Kurutucu yüksek sıcaklıkta çalıştığı için buzlar erir ve buharlaşır. Bu da nevresimlerinizin ütülenmiş gibi pürüzsüz ve kırışıksız olmasını sağlar.'

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.