Mert Başaran küçük yatırımcılara ‘dikkat’ diyerek açıkladı ‘Elinizdeki parayı bir anda kaybedersiniz’

Mert Başaran küçük yatırımcılara ‘dikkat’ diyerek açıkladı ‘Elinizdeki parayı bir anda kaybedersiniz’
Mert Başaran, yatırımcılara kritik uyarıda bulunarak yatırımcıların en çok yaptığı hataları söyledi.

Ünlü ekonomist Mert Başaran, yatırımcılara hisse senedi fonlarında en çok yapılan hataları açıkladı.

Milyonlarca yatırımcı elindeki maddi birikimi değerlendirmek amacıyla farklı yatırım kollarına yöneliyor. Bunlardan biri de borsa da bulunan hisseler oluyor. Çoğu uzman isim ise borsa hisselerinde küçük yatırımcının yaptığı hatalara ayak basıyor.

borsa-hisse.jpg

BAŞARAN: YATIRIMCILAR BU İKİ KONUYA DİKKAT

Bunlardan biri ise Ünlü ekonomist Mert Başaran oldu. Başaran, küçük yatırımcılara borsa da hisse alırken yapılmaması gereken iki önemli konunun altını çizdi. Başaran, “Yatırımcının en çok yaptığı hatalardan biri yanlış hisse almak. İkinci olarak ta doğru hisseyi yanlış fiyatta almak. Bu ikisini çözerse yatırımcının derdi kalmıyor. Bu sebeple çoğu yatırımcı parasını kaybederek borsadan kaçıyor. Bunlara dikkat edelim” dedi.

Bu sorunların çözümü de teknik analize önem vermekten geçtiğinin altını çizen Başaran, “Kısacası bu analiz hangi şirketlerin iyi veya kötü olduğunu gösteriyor. Bu analizi yaparak aldığınızda sabır ile beklemeniz gerekiyor. 1 yıl veya 2 yıl süre vereceksiniz” ifadelerini kullandı.

mert-basaran-e5bd-cover.jpg

BORSA HİSSELERİ NEDİR?

Borsa, yatırımcıların halka açık şirketlerin hisselerini alıp satabildikleri piyasanın adı olarak bilinir. Hisse senetleri şirketlerdeki ortaklık paylarını temsil etmekte olup, hisse senetlerine sahip olmak, yatırımcıların belli durumlarda şirketlerin kârından pay almasına ve genel kurulda oy kullanması gibi haklara da sahip olunuyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.