Mehmet Şimşek 12 yıl sonra bir ilk diyerek duyurdu ‘Tüm Türkiye’yi ilgilendiriyor’

Mehmet Şimşek 12 yıl sonra bir ilk diyerek duyurdu ‘Tüm Türkiye’yi ilgilendiriyor’
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek sosyal medya hesabından 12 yıl sonra bir ilk diyerek tüm Türkiye’ye haberi duyurdu.

Hazine ve Maliye Bakanı Türkiye ekonomisini ilgilendiren kararı 12 yıl sonra bir ilk olarak sosyal medya hesabından duyurdu.

Dünyaca ünlü uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye’nin kredi notunu "B"den "B+"ya yükseltti. Türkiye’nin not görünümünü "durağan"dan "pozitif"e çıkarılmış oldu.

Fitch’in yaptığı açıklama da notun yükselmesine neden olarak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından uygulana politika değişikliklerinin etkili olduğu belirtildi.

a2381580-ddf3-11ee-96e1-6be85ab2e90f.webp

Bunun üzerine konuya ilişkin Mehmet Şimşek X hesabından paylaşım yaptı.

Yaptığı paylaşımda uyguladıkları programın somut sonuçları ülke kredi notuna yansıdığını ifade eden Şimşek, Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch’in bu başarıya kayıtsız kalmadığını ve kredi notunu bir kademe yükselterek, Türkiye’nin görünümünü pozitife çevirdiğini aktardı.

Değiştirilen pozitif görünümün önümüzdeki dönemde not artışı süreceğine işaret edildiğini söyleyen Şimşek, 12 yıl sonra bir not artışı gerçekleştiğini paylaşımında belirtti.

fitch-turkiye-nin-kredi-notunu-yukselti.webp

Bu not artışında Türkiye’nin uluslararası normlara uyan, kural bazlı ve öngörülebilir politikaları etkili oluğunu aktaran Mehmet Şimşek, Makro-finansal istikrarın daha da güçlenmesiyle böyle olumlu gelişmeler artacağının altını çizdi.

SEÇİMLERDEN SONRA EKONOMİ YÖNETİMİ DEĞİŞTİ

Mayıs 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından AK Parti’nin yeniden sandıktan zaferle çıkmasının ardından kabine yönetimi de değişti.

mehmet-simsek-amac-krediye-erisimi-kolaylastirmak-ve-tlye-gecisi-ozendirmek-chtk.jpg​​​​​​​

Seçimlerin ardından hükümet, eski ‘Nas politikası’ defterini kapatarak yeni dönem için düğmeye bastı.

Ekonomi yönetimin başına Mehmet Şimşek’in gelmesiyle birlikte birçok politika da değişikliğe gidildi.

Öte yandan Merkez Bankası yönetimi de değişerek aylarca sabit tutulan para politikası faizini tekrar artırma kararı alınmıştı. Haziran 2023’ten günümüze kadar Merkez Bankası Para Politika Faizini yüzde 8,5’dan yüzde 45’e kadar çıkarttı.

mehmet-simsek-fdsfsdfsdf.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.