Tüm İstanbullular yararlanacak '15 gün boyunca tamamen ücretsiz olacak'

Tüm İstanbullular yararlanacak '15 gün boyunca tamamen ücretsiz olacak'
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, tüm İstanbullulara güzel haberi verdi. 15 gün boyunca tamamen ücretsiz olacak.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yarın gerçekleştirilecek olan Bakırköy Sahil-Bahçelievler-Güngören-Bağcılar Kirazlı Metro Hattı'nın açılışı öncesinde Bakırköy Sahil İstasyonu'nda incelemelerde bulunarak bir açıklama yaptı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla gerçekleşecek olan açılışın önemine vurgu yaptı.

Uraloğlu, İstanbul'un kent içi raylı sistem ağını güçlendirmek için yoğun çaba sarf ettiklerini belirterek, geçtiğimiz 2 hafta içinde hizmete sundukları Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı'nın ardından yarın Bakırköy Sahil-Bahçelievler-Güngören-Bağcılar Kirazlı Metro Hattı'nı da hizmete açacaklarını ifade etti.

YARIN HİZMETE AÇILACAK

ekran-goruntusu-2024-03-09-134414.png

İstanbul'un ulaşım altyapısını modernize etme çabalarının hız kazandığına dikkat çeken Uraloğlu, son yıllarda bir dizi önemli projeyi hayata geçirdiklerini söyledi. Pendik-Sabiha Gökçen Metro Hattı'nı 2022'de, İstanbul Havalimanı-Kağıthane Metro Hattı'nı ve Başakşehir-Çam Ve Sakura Hastanesi-Kayaşehir Metro Hattı'nı 2023'te tamamladıklarını ve bu yıl içinde de Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metro Hattı'nın son halkası olan Kağıthane-Gayrettepe kesimini tamamladıklarını belirtti.

Uraloğlu, İstanbul'da hayata geçirdikleri metro hatlarından önce Gebze-Halkalı Banliyö Hattı (Marmaray) ve Levent-Hisarüstü Metro Hatları gibi önemli projeleri tamamladıklarını hatırlatarak, İstanbulluların hizmetine sundukları metro hatlarının toplamda 139,3 kilometre olduğunu açıkladı.

Bakan Uraloğlu, şu anda Kocaeli, Konya, Bursa ve İstanbul'da olmak üzere toplamda 7 projede 90,3 kilometrelik raylı sistem hattı inşaatına devam ettiklerini açıkladı. Bakırköy Sahil-Bahçelievler-Güngören-Bağcılar Kirazlı Metro Hattı'nın 8,4 kilometre uzunluğunda olduğunu ve 7 istasyona sahip olduğunu belirtti.

Türkiye genelinde de 371,9 kilometre planlama aşamasında projelerinin bulunduğuna dikkati çeken Uraloğlu, şu bilgileri verdi:

ekran-goruntusu-2024-03-09-134744.png

"Yarın hizmete açacağımız Bakırköy Sahil- Bahçelievler-Güngören-Bağcılar Kirazlı Metro Hattı projesinin yanında İstanbul’da yapım çalışmaları devam eden diğer hatlarımız; Halkalı-Başakşehir-İstanbul Havalimanı ve Altunizade – Çamlıca Camii – Bosna Bulvarı Metro Hatlarıdır. İstanbul’daki bu 3 projemizin toplam uzunluğu da 44,4 kilometre. Bakırköy Sahil-Bahçelievler-Güngören-Bağcılar Kirazlı Metro Hattımız 8,4 kilometre uzunluğunda ve 7 istasyonu bulunmaktadır. Özgün mimari tasarımlara sahip 7 istasyonda toplam 105 bin metrekare kapalı alanın inşa ettik ve çevre düzenlemesi ile peyzaj işlerini de tamamladık.

Böylece Kayaşehir'den yola çıkan yolcular, Kirazlı’da son bulan bir yolculuk yerine Bakırköy’e kadar tek trenle seyahat edebilecekler. Saatte 80 km hızla günde 1 milyon yolcu bu hattımız ile ulaşım ihtiyacını karşılayacak. Projemizi tamamlayarak, Kirazlı İstasyonunda; Kayaşehir-Kirazlı Metrosu’na, Yenikapı-Bağcılar-Kirazlı Metrosu’na, İncirli İstasyonunda; Metrobüs Hattı’na, Yenikapı-Atatürk Havalimanı metrosuna, Özgürlük Meydanı İstasyonunda; Marmaray, Yüksek Hızlı Tren Hattı’na, Bakırköy Sahil İstasyonunda ise İstanbul Deniz Otobüsü ile entegre olarak kesintisiz ulaşım sağlıyoruz."

ekran-goruntusu-2024-03-09-134749.png

"EKONOMİK KAZANCIMIZ 6,1 MİLYAR DOLAR"

Uraloğlu, hattın açılması ile birlikte oluşacak seyahat sürelerine dikkati çekerek, "Bu sayede Kayaşehir-Bakırköy Sahili arası 39 dakika, Çam ve Sakura Şehir Hastanesi – İncirli arası 31 dakika, Kayaşehir-Kirazlı arası 27 dakika, Metrokent-Özgürlük meydanı arası seyahat süresi ise 30 dakikadır. Böylece; hattımızın 25 yıllık projeksiyondaki karayolu bakım, işletme ve zaman kazancını dikkate aldığımızda toplamda ekonomik kazancımız; 6,1 milyar dolar civarında olacaktır." ifadelerini kullandı.

Yarın, açılacak hatla birlikte İstanbul'a bakanlığın kazandırdığı raylı sistem hatlarının uzunluğunun 147,7 kilometreye, İstanbul’un toplam raylı sistem ağının ise 348 kilometreye ulaşacağını belirten Uraloğlu, bu yılın ilk çeyreği içerisinde, Bakırköy Sahil- Bahçelievler-Güngören-Bağcılar Kirazlı Hattı'nın ardından Halkalı-İstanbul Havalimanı Metro Hattı'nın Arnavutköy-İstanbul Havalimanı arasındaki 14 kilometrelik kesimi de tamamlayarak açılışını gerçekleştirme planlarının bulunduğunu söyledi.

ekran-goruntusu-2024-03-09-134800.png

15 GÜN BOYUNCA ÜCRETSİZ OLACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı'nın 15 gün boyunca ücretsiz olacağını söylemişti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.