Meclis'te bu hafta hangi konular görüşülecek İşte masadaki başlıklar

Meclis'te bu hafta hangi konular görüşülecek İşte masadaki başlıklar
Türkiye Büyük Millet Meclisi görüşmeleri, 27 Şubat'ta başlayacak. İşte masadaki konular...

Türkiye Büyük Millet Meclisi, 8. Yargı Paketi olarak bilinen Ceza Muhakemesi Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 659 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ni ele alıyor. İşte bu kanun teklifinin bazı önemli maddeleri:

44646.jpg

Makul Sürede Yargılanma Hakkı İhlali İtirazları: Bu itirazlar için Anayasa Mahkemesi’ne gitmeden önce Tazminat Komisyonu’na başvurulacak.

Haksız Tutuklama İddiaları: Aynı şekilde haksız tutuklama iddiaları da Tazminat Komisyonu’na götürülecek.

Kanun Yoluna Başvuru Süreleri: İtiraz, istinaf ve temyiz başvurularında süre 2 hafta olarak belirlenecek.

Adli Para Cezaları: Suçla daha etkin mücadele amacıyla bir günlük adli para cezasının alt sınırı 20 TL'den 100 TL'ye, üst sınırı ise 100 TL'den 500 TL'ye yükseltilecek.

Hükmün Açıklanmasının Geri Bırakılması Kararlarına İtiraz Yolu: Bu kararlara itiraz edilebilecek.

Terör Örgütüne Yardım Etme Suçu: Bu suç ayrı bir madde olarak Türk Ceza Kanunu’nda yer alacak.

Şirket Faaliyeti Çerçevesinde Kayyım Atanması: Suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama, silahlı örgüt ve terörizmin finansmanı suçlarının bir şirketin faaliyeti çerçevesinde işlenmesi durumunda kayyım atanabilecek.

Bu düzenlemelerle yargı sisteminde bazı önemli değişiklikler yapılacak. Emekliler için bayram ikramiyesi artıyor.

fvdcs.jpg

Bayram İkramiyesi: Emeklilere Ramazan ve Kurban bayramlarında ödenecek ikramiye miktarı 3 bin liraya çıkarılacak.

Manevi Tazminat Talepleri: Yargılamaların makul sürede sonuçlandırılmadığı iddiasıyla yapılan manevi tazminat talepleri, Tazminat Komisyonu tarafından değerlendirilecek.

Kişisel Verilerin İşlenme Şartları: Özel nitelikli kişisel verilerin işlenme şartları, güncel ihtiyaçlar ve Avrupa Birliği Genel Veri Koruma Tüzüğü göz önünde bulundurularak yeniden düzenlenecek.

Ayrıca, deprem bölgelerinde sanayi altyapısının güçlendirilmesine yönelik destek ve uygulamaların süresi bir yıl daha uzatılacak. Dilekçe Komisyonu ile İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyelerinden Oluşan Karma Komisyon, 28 Şubat Çarşamba günü toplanacak. Kamu denetçileri, kendi faaliyet alanlarıyla ilgili komisyona sunum yapacak.

Seçim öncesi Meclis’te son mesai: Siyasi partiler, 31 Mart seçimleri öncesinde son grup toplantılarını gerçekleştirecek. Liderler, grup kürsülerinden mesajlarını verecek. Genel Kurul çalışmalarının tamamlanmasının ardından Meclis, milletvekillerinin seçim çalışmalarına katılabilmeleri için bir süre ara verecek.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.