Tatil rezervasyonu yapacaklar uyarıldı Bunu yaparak dolandırılmayın

Tatil rezervasyonu yapacaklar uyarıldı Bunu yaparak dolandırılmayın
Tüketiciler Derneği Genel Başkanı Levent Küçük, tatil rezervasyonu yapacak vatandaşlara önemli bir uyarıda bulundu.

Tatil rezervasyonları yaparken dikkatli olmak önemlidir. Tüketicilerin özellikle kurumsal firmaları tercih etmeleri gerektiğini belirten Tüketiciler Derneği (TÜDER) Genel Başkanı Levent Küçük, sahte internet siteleri nedeniyle yaşanan mağduriyetlere dikkat çekiyor. İnternet üzerinde sahte ilanlar veren dolandırıcıların sayısı arttıkça, tüketicilerin arama motorunda ilk çıkan firmayı değil, iyi araştırdıkları ve güvenilir olduğuna inandıkları firmaları seçmeleri gerektiğini vurguluyor.

da61e977975ebd03ae47da38e27b3a79.jpg

Dolandırıcılara karşı dikkatli olmak için ödemelerin kredi kartları veya bankacılık sistemi üzerinden yapılması önemlidir. Ayrıca, bungalov ev turizmi giderek yaygınlaşıyor. Ancak bu alanda genellikle bireysel işletmeciler öne çıkıyor. Bu tesisleri tercih etmeden önce mutlaka yerinde incelemek ve hizmet kalitesinden emin olmak gerekiyor.

Tüketiciler tarafından bungalov, otel gibi turizm hizmeti sağlayan kurumlarda yaşanılan sorunlar yetkili mercilere bildirmeli. Eğer hizmet kalitesi olumsuzsa, fotoğrafla belgeleyip tüketici hakem heyetlerine, kültür ve turizm il müdürlüklerine ve TÜRSAB’a şikayette bulunabilirler. Eğer bir dolandırıcılık olayıyla karşılaşırlarsa, emniyet güçlerine ve cumhuriyet savcılıklarına başvurabilirler.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.