Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Hüdavendigâr Onur

Hüdavendigâr Onur

Yazar

Mavi Yeşil

Rize'de yayınlanan ve 22. yılını yarılayan Mavi Yeşil dergisi, 129. sayısının bir bölümünü "Tanpınar Dosyası" olarak hazırlarken, diğer sayfalarda şiir ve öyküler yer alıyor.

Derginin Mayıs-Haziran 2021 tarihli yeni sayısı, doğumunun 120. yılında şair, edebiyat tarihçisi Ahmet Hamdi Tanpınar'a ayrılmış. Derginin ilk sayfasında Tanpınar'ın 'Selam Olsun' adlı şiiri yer alıyor.

Mavi Yeşil dergisinin mütevazı sayfaları, edebiyat ve düşünce dünyamızda kendine has bir yer edinmiş Tanpınar için sembolik bir anımsatma sayılabilir, o kadar. Dosya, Tanpınar yazılarıyla bildiğimiz Oğuz Demiralp'in şair, yazar ve akademisyen Ahmet Hamdi Tanpınar'ın  günlüğünden seçtiği bir cümleden yola çıkarak çerçeve çizdiği

yazısıyla açılıyor. Mehmet Tekin, öğrencisi ve sonrasında hocası olduğu üniversitede, hocası Tanpınar'ın izlerini ararken, Muhsin Kalkışım da, Tanpınar'ın klasik şiirimizle ilgili görüşlerinden bahsediyor. Canan Sevinç şiirlerinde susmuş Tanpınar'ın konuştuğu romanlarına değinirken, Hasan Öztürk de, Tanpınar'ın 27 Mayıs darbesiyle ilgisini yazıyor. "Tanpınar Dosyası" dışında başka yazıların yer almadığı bu sayının üç öykücüsü de kadın: Nagehan Usta, Gönül Türüt Kesim ve Güler Kalem. Hüseyin Doğu ise çeviri bir şiirle dergiye katılırken, Elif Burcu Özkan, Ceren Demirkıran, Muhammet Hikmet ve Abdullah Ezik de, 129. sayının diğer şairleri. Yalçın Ece'nin kapak/tasarım ustalığı ise dergiye zenginlik katıyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları