Konut fiyatlarındaki artış oranları belli oldu

Konut fiyatlarındaki artış oranları belli oldu
Konut Fiyat Endeksi, ocak ayında aylık bazda yüzde 2,3 oranında artış gösterdi. Yıllık bazda, nominal olarak yüzde 68, reel olarak ise yüzde 1,4 oranında arttı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın Ocak 2024 dönemi için yayımladığı Konut Fiyat Endeksi verilerine göre, konut fiyatlarında önemli bir artış gözlemlendi. Ocak ayı itibarıyla, bir önceki aya kıyasla %2,3'lük bir artış yaşanırken, geçen yılın aynı dönemine göre nominal bazda %68, reel bazda ise %1,4'lük bir yükseliş saptandı.

1034766-vaaf.jpg

AÇIKLAMA İSE ŞÖYLE:

"Konutların kalitesinden arındırılmış fiyat değişimlerini gözlemlemek amacı ile hesaplanan Konut Fiyat Endeksi (2017 =100), 2024 yılının Ocak ayında bir önceki aya göre yüzde 2,3 oranında yükseliş göstererek 1190 seviyesinde gerçekleşmiştir.

Bir önceki yılın yine aynı ayına bakıldığında yüzde 68 oranında yükselen KFE, aynı dönemde reel olarak yüzde 1,4 oranında yükseliş göstermiştir.

İstanbul, Ankara ve İzmir’in konut fiyat endekslerindeki gelişmelere bakıldığında, 2024 senesi Ocak ayında bir önceki aya göre, sırasıyla yüzde 1,3 2,4 ve 2,8 oranlarında yükseliş gözlenmiştir. Endeks değerleri bir önceki senenin aynı ayına göre, İstanbul, Ankara ve İzmir’de sırasıyla yüzde 54,5 85 6 ve 70,4 oranların da yükseliş yaşanmıştır."

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.