Kış son çelmesini takacak Ankara İstanbul İzmir donacak

Kış son çelmesini takacak Ankara İstanbul İzmir donacak
Çarşamba günü ile birlikte Mart ayı kapıdan baktıracak. Sıcaklıklar 4-5 derece inecek. İç Anadolu, İç Ege, Karadeniz'in iç kesimleri ve Akdeniz kar yağışı alırken Ankara, İstanbul ve İzmir donacak.

Meteoroloji uzmanları yurdun iç kesimlerinde Çarşamba gününden sonra kar yağışının etkili olacağını konusunda uyarı üzerine uyarı yapıyor. İstanbul, Ankara ve İzmir'de dondurucu soğuklar kapıda...

Türkiye Çarşamba günü ile birlikte soğuk ve yağışlı bir hava akımının etkisine giriyor.

Yağmur şeklinde başlayacak yağışların Perşembe ve Cuma günü İç Anadolu, İç Ege, Karadeniz'in iç kesimleri ve Akdeniz'in yüksek kesimlerinde kar şeklinde görülecek. Kar yağmayan bölgeler de soğuk havadan nasibini alacak.

karkirmizi1.jpg

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Uzmanı Abdullah Macit, yurt genelinde görülecek hava sıcaklıklarına ilişkin uyarılarda bulundu.

Son verilere göre yurt genelinde hava sıcaklıkların Çarşamba gününe kadar mevsim normallerinde seyredeceğini belirten Macit, sıcaklıkların Çarşamba gününden sonra ise mevsim normallerinin altına düşeceğini vurguladı.

DOĞU İLLERİNE ÇIĞ UYARISI YAPILDI

Yurdun doğu kesimlerinde yağışın yarın yağış etkili olmaya başlayacağını, Şırnak, Hakkari, Bitlis ve Van çevrelerinde yağışların kuvvetli kar şeklinde olacağını söyleyen Macit, çığ tehlikesine karşı uyarıda bulundu.

Macit'in açıklamasına göre yağmur şeklinde başlayacak yağışların Perşembe ve Cuma günü İç Anadolu, İç Ege, Karadeniz'in iç kesimleri ve Akdeniz'in yüksek kesimlerinde kendini kar olarak gösterecek. Yağışlar Cumartesi günü doğu kesimlerde devam ettikten sonra Türkiye'yi terk edecek. Pazar günü sıcaklıklar yeniden mevsim normallerine dönecek.

karistanbuaa2.jpg

3 GÜN BOYUNCA MART KAPIDAN BAKTIRACAK

Önümüzdeki 3 gün boyunca mart ayının adeta kapıdan baktıracağını söyleyen Macit, yurt genelinde gece sıcaklıklarının aniden düşeceğini, iç kesimlerde ise sıcaklıkların sıfırın altına kadar ineceğini vurguladı.

İÇ ANADOLU'NUN TAMAMI KARLA KAPLANACAK

İç Anadolu illerinin tamamında kar yağışı beklendiğini söyleyen Macit, "İç Ege, Afyonkarahisar, Uşak, Kütahya, Karadeniz'in iç kesimlerinde, Doğu Anadolu Bölgesi'nde ve Doğu Akdeniz'in yükseklerinde kar yağışı bekleniyor. Vatandaşlar bahar havasına aldanmasın, bu hafta boyunca soğuk hava etkili olacak." diye konuştu.

ANKARA İSTANBUL VE İZMİR SOĞUKLARDAN NASİBİNİ ALACAK

Macit yaptığı değerlendirmede, Ankara'da yarın yağış beklenmediğini ancak Çarşamba günü akşam saatlerinden itibaren kar yağışının Ankara'yı esir alacağını, kar yağışının Ankara'da Perşembe ve Cuma günü de süreceğini bildirdi.

yagmurist1.jpg

İstanbul ve İzmir'de hafta boyunca yağışların sağanak şeklinde kendini göstereceğini belirten Macit, 3 büyükşehirde sıcaklıkların 4-5 derece düşeceğini sözlerine ekledi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.