Kızılcık Şerbeti’ne RTÜK’ten ceza yağdı 'Sebebi duyanları şoke etti'

Kızılcık Şerbeti’ne RTÜK’ten ceza yağdı 'Sebebi duyanları şoke etti'
Show TV’nin her hafta Cuma günü merakla beklenen dizisi Kızılcık Şerbeti yeniden RTÜK takibine takıldı. İdari para cezasının nedeni şaşırttı.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) televizyon kanallarına ceza yağdırmaya devam ediyor. RTÜK üyesi İlhan Taşçı’nın sosyal medyada paylaşması üzerine Kızılcık Şerbeti’nin aldığı ceza duyanlara “yok artık” dedirtti. Daha önce de beş kez yayın durdurma cezası alan Kızılcık Şerbeti’nin yeniden ceza alması tartışmaları da beraberinde getirdi.

kizilcuk.webp

BU KEZ DETERJANDAN GELDİ

RTÜK tarafından son dönemde TELE 1, Flash Haber, TGRT, NOW TV, Show TV kanallarına ceza yağdı. Çeşitli nedenlerle gelen cezalar hakkında yeni tartışmalar da beraberinde geldi.

Daha önde ‘kadına şiddeti özendirme’ ve bazı sahnelerin varlığı gerekçesiyle 5 kez yayın durdurma cezası alan Kızılcık Şerbeti dizisi, Show TV’ye bu defa da ürün yerleştirme yüzünden ceza getirdi.

Dizide yapılan ürün yerleştirmeler RTÜK tarafından aşırı vurgu yapılmış olarak bulundu. Diziye konu edilen yumuşatıcı ve deterjan sahnelerinde aşırıya kaçıldığı gerekçesiyle yüzde 2 idari para cezası verildi. Konuyla ilgili açıklamayı RTÜK üyesi İlhan Taşçı, kişisel sosyal medya hesabından yaptı.

kiizlxikkkku.webp

Taşçı, "RTÜK'ten temizlik deterjanına ceza! Show TV'de yayınlanan Kızılcık Şerbeti dizisinde temizlik deterjanı ve yumuşatıcıya 'ürünler için aşırı vurgu' yapıldığı savıyla kanala yüzde 2 para cezası kesildi. Niyet ceza olunca bazen kahve bazen deterjan bazen de yumuşatıcı bahane oluyor.” ifadelerini kullandı.

ilhantasci.webp

DAHA ÖNCE DE 5 KEZ YAYIN DURDURULMUŞTU

Kızılcık Şerbeti dizisi ile ilgili cezalar yeni değil. Dizinin ilk sezonunda yayın durdurma cezalarıyla gündeme gelen dizi birçok tartışmayı beraberinde getirmişti. Dizideki bazı sahneler RTÜK takibine takılmış, “kadına şiddetin özendirilmesi” sebepli üst sınırdan idari para cezası ile birlikte beş kez yayını ve programı durdurma cezası almıştı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.