Kimliğin son hanesi 0,2,4,6,8 olanlar dikkat Ödemeler hesaplara yatırıldı

Kimliğin son hanesi 0,2,4,6,8 olanlar dikkat Ödemeler hesaplara yatırıldı
T.C. Kimlik numarası 0, 2, 4, 6 ve 8 olanlar için ödemeler hesaplara yatırıldı.

Ocak ayında T.C. Kimlik numarası 0, 2, 4, 6 ve 8 ile biten vatandaşlar için sosyal yardım ödemeleri başladı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 2024 yılında yapılacak ödemelerde enflasyon oranında artış sağladı. Buna göre, dul ve yetim aylığı, evde bakım maaşı, engelli aylığı gibi ödemelerde zam yapıldı. Ödemeleri almak isteyen vatandaşlar, ay sonuna kadar banka hesaplarından veya PTT şubelerinden 11,334 TL'ye kadar para çekebilirler. Ödemelerin detayları Bakanlık'ın resmi internet sitesinde yayınlandı.

ENFLASYON İLE BİRLİKTE SOSYAL DESTEKLER DE ARTTI

Türkiye İstatistik Kurumu’nun 2023 yılı enflasyon verilerini açıklamasının ardından birçok kişi maaşlarına yapılan artışları görmeye başladı. Aile Bakanlığı’ndan yardım alan vatandaşlar da ne kadar zam alacaklarını öğreniyorlar. Ödenen tutarlar, asgari ücret artışlarına bağlı olarak değişebiliyor.

12945.jpg

YENİ YILDA EVDE BAKIM MAAŞLARI NE KADAR OLDU?

2024 yılında evde bakım maaşlarında büyük bir artış oldu. Bu parayla, kendilerine bakamayan yaşlılar ve engelliler destekleniyor. Asgari ücretle birlikte gelir sınırları da yükseldi. Böylece bakıma ihtiyacı olanlar, hane gelirlerine göre daha çok yardım alabiliyorlar. Yaşlı ve engelli bakıcılarına da daha fazla para veriliyor. Engelli aylığı da 2024'te; yüzde 40-69 arası engeli olanlar 2,797 TL, yüzde 70 ve üstü engeli olanlar 4,196 TL olarak arttı. Ayrıca, 65 yaş üstüne de yüzde 49,25 zam geldi ve üç ayda bir 3,504.85 TL ödenecek.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.