Kapı kollarını, menteşeleri 15 saniyede temizliyor Pas lekesi bir tek bu doğal malzeme ile çözünüyor

Kapı kollarını, menteşeleri 15 saniyede temizliyor  Pas lekesi bir tek bu doğal malzeme ile çözünüyor
Sosyal medyanın viral yöntemiyle pas lekesini söküp atmak kolaylaşıyor. Üstelik zararlı kimyasal kullanmadan… Deneyenler memnun kalıyor.

Kapı kollarında, menteşelerinde, musluklarda, bataryalarda oluşan pas lekesi can sıkıcıdır. Üstelik pas lekesini her şey gidermiyor. Özellikle zararlı kimyasallar kullanılması dışında pek bir temizleme yöntemi yok diye biliniyordu. Ancak son dönemde viral olan uygulamaya göre, zararlı bir kimyasal ürün kullanmadan tek hamlede pas lekeleri silinebiliyor.

paslekesi.jpg

Çıkmayan inatçı pas lekeleri yüzünden musluk bataryasını değiştiren mi, kapı kollarını söken mi yoksa yoğun zararlı kimyasal içeren ürünlerle ciğerlerine zarar veren mi dersiniz… Ancak tüm bunlara gerek olmadığı, viral bir yöntemle ortaya çıktı. Sosyal medya kullanıcıları, sadece kabartma tozu kullanarak pasları yok etmenin yöntemini anlattı.

Çoğu kişiye doğru bilgi gibi gelmeyen yöntemi uygulayanlar şaşkınlıklarını gizleyemedi. Son olarak bir internet fenomeni de bu uygulamayı denedi ve sonuçları paylaştı. İnternete düşüp viral olan uygulamayı deneyenler de yorumlarda “gerçekten çıkarıyor” dedi.

yorum.jpg

PAS LEKESİ NASIL ÇIKARILIR?

Çoğunlukla kapı kollarında, menteşelerde, musluk bataryalarında, metal sehpa bacaklarında ve benzeri metal objelerde görülen pas lekelerini çıkarmak için zararlı yoğun kimyasallar kullanmak gerekiyordu.

passss-001.jpg

Ancak bunlar sağlığa zararlı. Hem cilt yüzeyinde hem soluduğumuz hava yoluyla vücudumuzda hasara neden olabilen kimyasallar yerine doğal yöntem arayanlar için şipşak çözüm sosyal medyadan geldi.

Pas lekesi nasıl çıkarılır hem de doğal ürünlerle başarılabilir mi diye merak edenler için sadece tek malzeme gerekiyor. Hamur işi yaparken kullandığımız 1 paket kabartma tozu, pas lekesini şaşırtıcı hızda çözüp atıyor.

pas22.jpg

PAS LEKESİNİ ÇIKARMAK İÇİN NE YAPMALI?

Bir paket kabartma tozunuz varsa paketini açın, bir diğer elinize de bulaşık süngerini alın ve süngere bir miktar kabartma tozunu dökün. Ardından süngerinizle çok fazla bastırmanıza ve ovalamanıza gerek olmadan, hafifçe ovarak metal üzerindeki pas lekesini temizlemeye başlayabilirsiniz.

Sadece 15-20 saniye içinde pas lekesinin gittiğini görebilirsiniz. Deneyenler hem sonuçtan memnun kalıyor hem de şaşkınlıklarını gizleyemiyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.